OPREZ ANALNI SEKS : Velika opasnost za žene

Ljubav
OPREZ ANALNI SEKS : Velika opasnost za žene
.

Danas je analni seks svakodnevna radnja koja je zastupljena u spavaćim sobama, međutim u prošlosti nije bilo tako. Na samim početku pojavljivanja analnog sexa ljudi su bili u šoku, šta više zgroženi.

Međutim studije pokazuju da analni seks nosi opasnost za žene, ginekolig Loren Strejčer upozorava da analni otvor nije stvoren za seks, te je on prije svega  jednosmjerni prolaz. Sa druge strane vagina ima deblje i elastičnije zidove i samim tim mogućnost da se rastezljivosti.

U koliko pri analnom sexu dođe do povrede anusa, to sa sobom može nositi opasnost od zaraze spolno prenosivim bolestima, poput rektalne gonoreje, analne hlamidije ili HIV-a. Međutim jako mali broj homoseksualnih muškaraca  zaražen je HIV-om, ali je više od polovine zaražen HPV-a. HPV može uzrokovati analne bradavice i analni rak.

  Na Univerzitetu u Nortvesternu istraživanje je pokazalo da žene koje su redovno praktikovale anlani seks primjećuju promjene na svojoj stolici ali i da su dobile urinarnu i fekalnu inkontinenciju.

U  koliko i dalje želite da praktikujete analni seks i ako se radi o jednom partneru koristite kondom, te ga promjenite u koliko nakon analnog želite imati vaginalni seks, na taj način spriječit će te infekciju urinarnog trakta.

 

Ne propustite