AKO ŽELITE IMATI SRETNU DJECU, držite se ovih pravila

Mame i bebe
AKO ŽELITE IMATI SRETNU DJECU, držite se ovih pravila
.

Danas roditelji djeci daju naprednu tehnologiju kako bi imali trenutak mira i kako bi se djeca se zabavila. Psiholozi s Harvarda proučavali su svijet današnjice u odgoju djece. Odgoj i životne navike se svakako trebaju prilagoditi novim uvjetima življenja, no psiholozi su zaključili da postoji nekoliko osnovnih elemenata za odgoj djece kojih se još uvijek možemo pridržavati.

Provedite vrijeme sa svojom djecom

To je najjednostavniji savjet koji preporučuju svi ugledni psiholozi. No, živimo u trenutku kada vodimo bitku s vremenom. Tehnologija nas okružuje i zaokuplja 24 sata na dan. Kvalitetno provedeno vrijeme s djecom znači igranje s loptom, čitanje, planinarenje, igranje u parku ili šetnju.

Otvoreno razgovarajte s djetetom

Većina se smatra brižnim roditeljem no, djeci je ponekad potrebno više. Pokušajte saznati što se događa u životu vašeg djetetaDjeci su potrebne potvrde i kroz riječi. Riječi su važne. Pozovite dijete da sjedne i podijeli priče o školi, zadaći i prijateljima.

Pokažite djetetu kako riješiti probleme

Jedan od najvećih darova koje možete dati svom djetetu jest sposobnost za analizu i rješavanje problema. Naučite ga da sazna što želi.

Pokažite djetetu zahvalnost i pohvalite ga svaki dan

Znanstvenici kažu da je pokazivanje zahvalnosti vrlo korisno za djecu jer im pomaže razviti velikodušnost, suosjećanje i sposobnost praštanja. Također je više vjerojatno da će ta djeca biti zdrava i sretna. Zapamtite da sve počinje kod kuće.

Proširite njihove vidike

Učite dijete da bude dobar slušatelj, komunicira bez korištenja tehnologije, pokazuje suosjećanje prema drugima, ne sudi i da razbija predrasude.

Ne propustite