GOVOR TJELA OTKRIVA: Da li vas partner vara

Ljubav
GOVOR TJELA OTKRIVA: Da li vas partner vara
.

U koliko sumnjate da vam je partner nevjeran osim provjeravanja njegovog telefona pažnju obratite i na neverbalnu komunikaciju. Stručnjaci smatraju da govor tjela je puno važniji od verbalne komunikacije, zbog toga se putem neverbalne komunikacije izražavaju osjećaji na nesvjesnom nivou.   

"Privlačnost i seksualni odnosi mogu stvoriti povećanje testosterona i suptilne promjene na tijelu", kazala je za Independent Patti Wood, stručnjakinja za govor tijela.

U koliko kod svog partnera primjetite alfa signale to ne znači nužno da vas vaš partner vara, ali ako se njegov govor tjela iznenada promjeni, to bi moglo ukazivati na nevjeru. Kako prepoznati alfa signale?

Vaš muškarac nastojat će izgledati viši tako što će se ispraviti i pokazati svoja ramena. Pored toga obratite pažnju i na noge, u koliko su noge raširene to bi moglo značiti podsvjesni pokušaj da tjelo izgleda veće i šire, što može biti signal dominacije.


Stručnjak za govor tjela Wood tvrdi, da ovakvi signali mogu značiti da muškarac ima novu osobu u svom životu, koju želi sakriti. Sjedenje u položaju u kojem muškarac ističe spolne organe nastojeći poslati alfa signale  i pohvaliti se bez riječi često je signal povećanog seksualnog interesa.

Ne propustite