USAMLJENA PRINCEZA DIANA: Govorili su joj da je 'tupava', a predosjećaj joj je odredio život!

Nostalgija
USAMLJENA PRINCEZA DIANA: Govorili su joj da je 'tupava', a predosjećaj joj je odredio život!
.

Uprkos tužnom djetinjstvu i neobičnim tinejdžerskim godinama koje je, objasnila je Dajana, provela u samoći ispred televizora, oduvijek je znala da je "stvorena za nešto više"

Iako su je mnogi nazivali "princezom iz naroda", pokojna Dajana Spenser rođena je u aristokratskoj porodici. Bila je loša učenica i povučena djevojčica nesreznog djetinjstva, ali je oduvijek, kažu prijatelji, imala osjećaj da će njena sudbina biti posebna i drugačija.
 
"Nikad u životu roditelji mi nisu rekli da me vole ili me čvrsto zagrlili. Eventualno bih dobila poljubac u obraz", rekla je Dajana koja je zbog toga cijelog života žudjela za ljubavlju.
 
Jak osećaj sudbine

diana
 
Uprkos "zlatnom porijeklu", Dajana je odrastala u domu bez mnogo ljubavi s roditeljima čiji brak od početka nije funkcionisao. Njena majka Frensis je supruga Džona ostavila zbog drugog muškarca, što je 6-godišnju Dajanu toliko šokiralo da je neko vrijeme prestala da priča i jede, samo je sjedila na kućnom pragu i čekala majku.
 
Otac je u procesu razvoda dobio starateljstvo nad četvoro dece, a kad je Dajani bilo 13 godina, oženio je Rejn, baronicu od Dartmuta. Djeca su je prezirala, a za svadbu su saznali iz novina. Dvije starije sestre, Sara i Džejn, i mlađi brat Čarls nagovorili su Dajanu da u njihovo i svoje ime ocu "očita bukvicu".
 
Dajana je ušla u prostoriju, oca udarila posred lica i rekla: "Mi Rejn preziremo, da nam više nikad nisi tako nešto uradio". Uprkos tužnom djetinjstvu i neobičnim tinejdžerskim godinama koje je, objasnila je Dajana, provela u samoći ispred televizora, oduvijek je znala da je "stvorena za nešto više".
 
"Znala sam da nešto veliko dolazi u mom smjeru. Nisam znala hoće li doći za mjesec dana ili godinu, ali imala sam taj jaki osjećaj da sam stvorena za nešto veliko. Bio je to osjećaj sudbine", tvrdila je Dajana.
 
Kao djevojčica nije bila odličan đak, a u kasnijim intervjuima je priznala da su joj kao djetetu često govorili da je "tupava" i kako je bolje da se osloni na izgled. U školi je pokazivala sklonosti ka muzici i sportovima, poput gimnastike i plivanja. U jednom trenutku je upisala i koledž u Švajcarskoj, ali se ubrzo vratila i počela da radi kao dadilja u Londonu. Sve je počelo da se mijenja kad je upoznala princa Čarlsa.
  
Bio je 19 godina stariji i zabavljao se s njenom sestrom Sarom, ali je ubrzo počeo da zavodi 19-godišnju Dajanu. Čarls i Dajana viđali su se na neformalnim druženjima. On je nakon njene sestre imao niz devojaka, ali bi u Dajaninom društvu uvijek na nju obraćao pažnju.
 
Budućoj princezi to je, rekla je jednom, jako laskalo i podiglo samopouzdanje s kojim je uvijek imala problema. Mnogi kažu da je Dajana u sebi imala više "britanske plave krvi" od samog princa Čarlsa čija je porodica Vindsor zapravo "rukavac" njemačke kraljevske loze Saks-Koburg i Gota te koja je smrću kraljice Viktorije naslijedila dinastiju Hanover.
 
Njena majka Frensis Šend Kajd je kćerka barona koji je bio blizak prijatelj kralja Džordža VI. Njeni dalji preci bili su plemići iz Irske, ali i članovi bogataških porodica iz Njujorka, čiji su preci došli u Ameriku još 1620. godine na brodu Mejflauer.
 
Dajanin otac, Džon Spenser, po kojem je Dajana naslijedila titulu lejdi, potiče iz jedne od najstarijih britanskih plemićkih porodica. Spenseri "korijene" vuku još iz 14. vijeka. Osim Dajane, poznati član porodice Spenser je i Vinston Čerčil. Spenseri su grana kraljevske porodice Stjuart čiji su članovi svojevremeno vladali i Škotskom i Engleskom između 14. i 17. vijeka.
 
Htjela je da bude plesačica
 
Nekoliko godina prije smrti priznala je da bi se, da nije princeza i dobrotvor, bavila plesom. To ju je kao djevojčicu najviše zanimalo i htjela je da se bavi baletom.
 
Dadilja ju je obožavala
 
Dajanina dadilja tvrdi da je Dajana kao malo dijete bila šaljiva, razigrana i uvijek dobre volje. Voljela je da krade kolače iz kuhinje, a jedino ju je boljelo roditeljsko ignorisanje. Odlazak majke ju je skrhao.
 
 
Muškarci je nisu zanimali
 
Dajanu su kao tinejdžerku opsjedali kolege iz škole, ali ona ih je odbijala. Čarls ju je privukao, rekla je, jer je bio ostvareni muškarac, a ne balavac.
 
Prvi poslovi u Londonu
 
Dajana nije završila školu u Švajcarskoj. Odselila se u London i počela da radi kao dadilja i kuharica. Živhela je u malom stanu s čak tri druge zaposlene devojke.

Ne propustite