Znate li šta je Shabby Chic dizajn enterijera?

Enterijer
Znate li šta je Shabby Chic dizajn enterijera?
.

Kad se ispravno primijeni, ovaj stil je savršena ravnoteža između opuštenog i strogog izgleda. 

Dopušta razvoj umjetničke, ali i elegantne atmosfere, dok dizajneru daje mnogo slobode u iznošenju vlastitih ideja.
Međutim, ako nikad prije niste uređivali sobu u shabby chic stilu, to može biti pomalo zastrašujuće. Ponekad je teško stvoriti manje strukturirane prostore koji se osjećaju više svrhoviti nego neuredno.

Ove tajne trebate znati kako biste usavršili shabby chic estetiku. Pročitajte ove savjete kako biste saznali kako dodati potrebnu strukturu vašem dizajnu bez žrtvovanja ijednog dijela tog boemskog osjećaja. Imajte ih na umu i postat ćete majstor shabby chick dizajna enterijera.

gustavian-style-living-room-with-swedish-antique-furniture-front-page-1

Uspješni projekti dizajna enterijera sastoje se u balansiranju onoga što dodajemo i oduzimamo. Dok svaki element igra važnu ulogu u dizajnu prostorije kao cjeline, neki moraju preuzeti podložniju ulogu kako bi drugi mogli doći do izražaja. Budući da su mnogi shabby chic komadi jakih, šarenih boja, pozadina tih prostora trebala bi ostat neutralna kako bi ih izbalansirali.

Kad kažemo “pozadina”, govorimo o strukturnim elementima prostorije – značajkama kao što su zidovi i podovi koji nisu dio vaših osobnih stvari. Razmislite o bojanju zidova u lakšim neutralnim nijansama poput bijele i korištenja jednostavnih, drvenih podova.

maxresdefault

Imajte na umu da neutralna pozadina ne mora biti dosadna. Slobodno centrirajte svoj dizajn oko arhitektonskih elemenata poput kamina ili ugrađene police. Ili razmislite o dodavanju dodatnog sloja vizualnog interesa zidovima kroz teksturirane boje.
Shabby na engleskom znači otrcan, a većinu vremena to se odnosi na predmete koji imaju vremensku ili antiknu estetiku. Namještaj je sjajan način da se ovaj detalj unese u bilo koju sobu.

Što se tiče toga kako postići ovaj izgled, imate dosta mogućnosti na izbor. Možete pretraživati trgovine koji izrađuju gotove komade s ovim stilom ili kupite nedovršeni model i potražite online vodič o tome kako shabby chick stil možete sami stvoriti kod kuće. Međutim, oni kojima ne smeta da im namještaj sadrži malo povijesti, mogli bi također istražiti starinske opcije. Provjerite što ljudi imaju po tavanima i šupama ili kupujte na sajmištima kako biste vidjeli koje jedinstvene dijelove možete pronaći.

Valja napomenuti jednu stvar – odabrani namještaj bi samo trebao izgledati oštećen. Ako kupujete elemente za dovršenje vašeg dizajna, provjerite jesu li dobro spojeni, imaju li sve potrebne dijelove i izgledaju li čvrsto. Uvijek možete promijeniti dio vašeg dizajna, ali nema smisla ulagati vaše vrijeme i novac u nešto što neće dugo funkcionisati.

shabby-chic-white-interior

S dodatnim elementima možete doista doći do boemskog osjećaja sobe. Ovaj stil dizajna sastoji se u slojevitom dodavanju raznih dodatnih elemenata – ubacite tepihe, deke, jastuke, zidne umjetnine i dekoracije – te tako stvorite ugodan i opušten prostor.

U ovom slučaju ključno je miješanje i podudaranje. Odaberite elemente koji sadrže različite uzorke i teksture. Za one koji vole koherentniji izgled, pokušajte ograničiti svoju shemu boja na dvije ili tri različite nijanse ponovljene u cijelom prostoru. Međutim, ako je vaš stil više eklektičan, limit je samo vaša mašta.

Kad se bavite manje strukturiranim stilovima, soba na kraju ne smije izgledati pretrpano. Dobar način za sprječavanje toga je mijenjanje vaše perspektive. Ako niste sigurni je li određen predmet dobro uklopljen u vaš dizajn, jednostavno napravite nekoliko koraka unatrag. Na taj način vidjet ćete prostor u cjelini i odrediti nadopunjuje li taj predmet vašu viziju ili ju čini pretrpanom.

Prostori koji imaju shabby chic dizajn najčešće izgledaju svijetlo, lagano i prozračno. Jedan od najjednostavnijih načina unošenja tog izgleda u dom je unošenje vanjskih elemenata u prostor. Ako imate smisla za biljke uključite ih u svoj dizajn ili samo razmislite o razmaknutim zavjesama kako biste pustili puno prirodnog svjetla u prostor.

shabby-chic-interior-design-ideas-2

Ne propustite