Top savjeti za sretniju ljubavnu vezu i uzbudljiv život među plahtama

Kiosk
Top savjeti za sretniju ljubavnu vezu i uzbudljiv život među plahtama
.

Mnoge studije pokazuju kako se i muškarci i žene osjećaju više seksi daleko od kuće, problema i djece
 
Svaka ljubavna veza dođe do faze kada intenzitet emocija splasne i potrebno je u nju unijeti osvježenje. Također, važno je paziti na neke stvari kako se partneri ne bi udaljili jedno od drugoga - mali znakovi pažnje i pokoja lijepa riječ čuda čine. 
 
Nemojte prestati razgovarati o svemu
 
Teme neka se ne svode samo na svijet oko vas, već razgovarajte o svojim frustracijama, snovima i osjećajima. Najbliskiji smo s ljudima koji najviše znaju o nama. 
 
Učinite za partnera nešto ljubazno i lijepo svaki dan
 
To može itekako produbiti ljubavnu vezu i pomoći da se u vezi oboje osjećaju ugodnije. Jedna studija na više od 300 bračnih parova s više od 28 godina "staža", otkrila je kako su svaki dan prakticirali činiti nešto lijepo za partnera, sitnice koje vesele - i dugo su ostali zajedno.
 
Održavajte odnose s dragim ljudima
 
Istraživanja pokazuju da su dobri odnosi s porodicom i prijateljima važni za dugotrajno zadovoljstvo ljubavnom vezom.
 
Ne pokušavajte mijenjati partnera
 
Svako želi da ga neko voli upravo onakvog kakav je. Znači, ako ste s nekim ušli u vezu svjesni kakav je, tada to i prihvatite bez gunđanja i pokušaja da ga promijenite.
 
Razmišljajte za oboje
 
Svaki put kad donosite neku odluku, razmislite kako će to uticati na vašeg partnera - imat ćete mnogo sretniji odnos.
 
Imajte "prljave" vikende
 
Mnoge studije pokazuju kako se i muškarci i žene osjećaju više seksi daleko od kuće, problema i djece. Iskoristite povoljne ponude za kratki vikend odmor i to si priuštite svakih nekoliko mjeseci. I noć u lijepom hotelu u blizini će biti dobar izbor.
 
Ne očekujte stalno da će seks biti kao na početku veze
 
Seks se s godinama mijenja i nije tolikog intenziteta kao na početku veze, ali i dalje ćete imati požudne noći, kao i romantični, ali i seks slabijeg intenziteta. 
 
Čuvajte se nadomjestaka za seks
 
Za muškarce je to obično pornografija, a za žene - briga za dijete, a to smanjuje motivaciju za seks. Budite iskreni jedno s drugim o tome što se događa, jednom sedmično si priuštite seksi izlazak i probajte neke nove stvari u krevetu, prenose 24sata. 
 
Ako je seks stresan, napravite pauzu
 
Događa se da seks jednostavno nije prioritet i forsiranje samo stvara stresnu situaciju, a to neće povećati intimnost već probleme. Ponekad je seks-pauza dobra odluka.
 

Ne propustite