NAPRAVITE SAMI

Igračka koju psi obožavaju, a i vi je možete napraviti!

Objavljeno:30.08.2017 - 14:24
A A A Times Arial

Igračke koje zaokupljaju pažnju kućnim ljubimcima su divna stvar, naročito ako imate psa punog energije koju treba nekako da istroši.

Za ovu igračku vam treba jednostavan materijal, a zabavljaće psa satima bez nekog prevelikog angažovanja sa vaše strane.

Materijal za izradu igračke za psa
3 plastične boce (veličina u zavisnosti od veličine i rase psa)
1 metalna šipka
1 štap od drveta
nekoliko komada daske
4 šarafa
ljepilo za drvo
bušilica

Kako napraviti igračku za psa

Korak 1:
Napravite drveno postolje za igračku tako što ćete ljepilom spojiti postolje i 2 stranice. U ovom primjeru postolje ima oblik kutije za alat, ali stranice mogu biti i ravne.

Korak 2:
Pričvrstite drveni štap blizu vrha postolja za dodatnu stabilnost i lakše nošenje igračke.

Korak 3:
Izbušite rupe sa obje strane boca, zatim provucite metalnu šipku kroz njih i pričvrstite za središnji dio postolja. Sa spoljašne strane postolja, možete postaviti drvene kocke na oba kraja šipke kako bi sprečili da se šipka izvlači iz stranica.

Korak 4:
Kada se ljepilo osuši, stavite po nekoliko poslastica koje vaš pas voli u svaku od flaša. Biće zaokupljen traženjem načina kako da izvuče poslastice, komad po komad. Obratite pažnju samo na to da pas ne grize plastične boce.

p

 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia