RADNA PLOČA: Kako izabrati pravu?

Enterijer
RADNA PLOČA: Kako izabrati pravu?
.

Granit i mramor su oduvijek bili najluksuzniji materijali za radnu ploču u kuhinji, ali u posljednje vrijeme, mogli ste primijetiti da se ovi materijali sve rjeđe koriste, a na njihovo mjesto dolazi kvarc, kao najčešće korišteni materijal za proizvodnju radnih površina u kuhinji, i to s dobrim razlogom!

Za razliku od granita i mramora koji traže malo zahtjevnije održavanje (prelijepi su, ali i vrlo osjetljivi), kvarc je otporniji na kiseline iz hrane i otporniji na fleke. Granit je malo otporniji od mramora, ali mramor se vrlo lako može oštetiti u dodiru s kiselkastim proizvodima, naručito fino uglačane mramorne radne ploče. Što se tiče otpornosti najizdržljiviji je kvarc. Kvarc je otporan na ogrebotine, tako da ne morate brinuti da li će vremenom vaša radna ploča izgledati staro, oštećeno i izrezbareno.

018

Mramor je dosta mekan pa se lako grebe, a i granit može dobro zaštiti se i odlično podnosi sredstva za čišćenje, a dosta je gust i ne može se jednostavno ogrebati.
Glavni razlog zašto je u posljednje vrijeme porasla popularnost kvarca nad granitom i mramorom je i što osim dobrih osobina koje posjeduje, izgleda vrlo elegantno i atraktivno.

Proizvođači su otkrili način kako stvoriti organski prirodan izgled sa šarama i shemama prirodnog kamena, tako da njegov izgled u potpunosti parira mramoru i granitu, a po nekima i nadilazi njihovu ljepotu.

dp-shirry-dolgin-contemporary-kitchen-quartz-island-4x3-jpg-rend-hgtvcom-1280-960

Od ova tri materijala najpovoljniji je granit dok je najskuplji mramor, a kvarc je negdje otprilike između njih.
Trend kvarca se nastavlja, a vi ćete sami odlučiti koji od ovih luksuznih i elegantnih prirodnih materijala je najbolji za radne ploče u vašem domu. 

quartz-kitchen

Ne propustite