Uz pomoć ove tehnike sami obojite zidove i učinite prostoriju modernom i lijepom! (VIDEO)

Sve za dom
Uz pomoć ove tehnike sami obojite zidove i učinite prostoriju modernom i lijepom! (VIDEO)
.

U potrazi ste za brzim i jednostavnim načinom osvježenja svog prostora ?

Ponekad je malo boje sve što je potrebno da se transformiše prostor. Možda bi trebalo razmisliti o spužva tehnici kao "novoj" ideji koja će stvoriti divne teksture na vašim zidovima.

Ako odlučite zidove vaših prostorija obojite uz pomoć spužve evo nekoliko stvari koje bi trebali znati:

Jednostavno rečeno, spužva-slikarstvo je metoda slikanja koji koristi spužvu i boje za stvaranje finiša. Bojenje spužvom je brz i jednostavan način dodavanja teksture vašim već obojenim površinama. Također je fantastičan način za kamufliranje ružne ili neravne površine, kao što su stari zidovi od gipsa, ili naglasiti nesavršenosti, ako je to vaš stil.

bojenje-spuzvom-1-8

Kada bojite zidove spužvom, pogrešaka nema. Sve je lako "popraviti" ako pogriješite. Jednostavno stavite obojeni spužvu preko pogrešnog mjesta i prikrite nedostatake.

Farbanje spužvom je relativno jednostavna slikarska tehnika. Potrebno je nekoliko dodatnih koraka, ali krajnji rezultat može biti zapanjujući.

Farbanje spužvom je vrlo jeftin način dodavanja izgleda skupe teksture. Kada uzmete u obzir cijenu drugih metoda dizajniranja, bojenje uz pomoć spužve izlazi daleko jeftinija opcija.

S ovom tehnikom, možete lako stvoriti izgled porculana ili kopirati rustikalni kamen, ili stvoriti mnoge druge zanimljive teksture.

bojenje-spuzvom-1-10

Spužva se najčešće koristi na već obojenim zidovima, ali ova tehnika može primijeniti na bilo kojoj površini. Možete farbati vrata, namještaj, podove, stropove i mnoge druge stvari. Morate biti pažljivi prilikom korištenja ove tehnike farbanja. Ako se radi lošom tehnikom, može izgledati vrlo neprofesionalno. Istražite najbolje kombinacije tonova i tehnike "spužvu slikarstva" prije nego počnete s radom.

Da bi slikali i bojili zidove spužvom najbolje je odabrati prirodan  materijal, ako želite posao odradite pravilno i dobiti rezultate koji su zadovoljavajući i lijepi.

 

Ne propustite