Najduži na svijetu, ali nije u Guinnessovoj knjizi!

Arhitektura
Najduži na svijetu, ali nije u Guinnessovoj knjizi!
.

Ukoliko se bojite visine, definitivno nećete htjeti posjetiti ovo mjesto, koje je dio turističke ponude jedne od najljepših europskih zemalja. Svi ljubitelji adrenalina, ali i oni koji vole prirodu i sve njene ljepote, bit će oduševljeni ovom novom konstrukcijom, koja, doslovno, oduzima dah.

U Švicarskoj je  otvoren most koji lokalne vlasti nazivaju najdužim mostom, nakon deset dana izgradnje. Ovaj super uzani most iznad Grabengufer uvale nadomak Zermatta dugačak je 493 metra, a nalazi se na visini od 84 metra.

interijer-dizajn-gradnja-najduzi-viseci-most-6

Ako planirate prošetati ovim mostom dok za ruku držite svog partnera ili vašeg vjernog prijatelja, razmislite ponovo. Nevjerojatan most širok je samo šezdeset i četiri centimetra, što je dovoljno da posjetioci hodaju u redu, jedan po jedan.

Guinnessova knjiga rekorda još uvijek nije priznala ovaj most kao najduži - tu titulu trenutno nosi Kokonoe Yume most u Japanu, koji mjeri 389 metara u dužini. Kako kažu iz BBC-a, novi most u Zermatta izgrađen je kako bi se zamijenio stari, koji je bio jako oštećen kamenjem koje je po njemu padalo.

interijer-dizajn-gradnja-najduzi-viseci-most-3

Novi most je konstruiran od čelika, a povezuje Zermatt s obližnjim Grächenom, nalazeći se na dvodnevnoj stazi za pješačenje koja je jako popularna među ljubiteljima avantura u Švicarskoj. Prema USA Today, lokalna turistička uprava upozorila je sve posjetitelje da ovaj most nije za ljude koji se boje visina.

Sigurni smo da će veliki broj avanturista posjetiti ovaj most, jer je on dio Europaweg staze, odnosno rute koja putnike vodi kroz neke od najboljih dijelova ove zemlje, kao i do njenih najviših vrhova, uključujući veličanstveni Matterhorn vrh.

interijer-dizajn-gradnja-najduzi-viseci-most-2

Ne propustite