Koje dvije BiH kompanije zapošljavaju najveći broj radnika?

Biznis
Koje dvije BiH kompanije zapošljavaju najveći broj radnika?
.

Dvije kompanije koje su najveći poslodavci u Bosni i Hercegovini u ovom trenutku su ASA Prevent grupacija i firma Bingo.

Kako prenosi BiznisInfo, Bingo je na kraju prošle godine, prema zvaničnim podacima, zapošljavao 5.605 radnika, što je za čak 1.140 više nego godinu ranije.

Prema nezvaničnim informacijama koje su nedavno objavili pojedini mediji, Bingo je u međuvremenu povećao broj zaposlenih na “više od 7 hiljada“, i time je “definitivno postao najveći privatni poslodavac u BiH”, odnosno prestigao je ASA Prevent grupaciju.

No, prema podacima koji su danas objavljeni, i ASA Prevent je u međuvremenu drastično povećao broj uposlenih i, prema svemu sudeći, i dalje zadržao prvu poziciju.

Naime, prema informaciji koju je danas objavila agencija Fena, ASA Prevent grupacija u ovom trenutku zapošljava 7.120 uposlenika u 20 gradova širom BiH.

Broj zaposlenih u ovoj grupaciji je u proteklih manje od dvije godine povećan je za čak 56 posto.

"Samo Prevent kroz svoje članice ima 6.237 uposlenih, dok ASA Group u svojim poduzećima ima 883 zaposlenika. Ako pogledamo podatke u protekle dvije godine, Prevent je 2015. zapošljavao 4.566 uposlenika, a ASA 535 uposlenika, što znaći da je broj radnika u Grupaciji rastao za 56 posto, odnosno 2.554 novih uposlenika", ističu u ASA Prevent grupaciji.

I ASA Prevent grupacija i Bingo su u velikoj ekspanziji i konstantno upošljavaju nove radnike, i nema sumnje da će se tako nastaviti i u narednom periodu.

Ne propustite