Outlet centar vrijedan 10 miliona eura u Ilijašu?!

Biznis
Outlet centar vrijedan 10 miliona eura u Ilijašu?!
.

Projekat je u potpunom zastoju. Po ovom pitanju ništa se ne dešava, jer nisu stvoreni uslovi da se dođe u fazu dodjeljivanja građevinskih dozvola, kaže načelnik Fazlić
 
Još nije poznato kada će početi izgradnja najvećeg outlet centra u Ilijašu. Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić kaže da je projekat u zastoju, jer investitor, kuvajtska firma MAKSAB d.o.o. Sarajevo, nije pripremio projektnu dokumentaciju koja je preduslov za izdavanje građevinske dozvole, piše Oslobođenje.
 
Prognoze
 
– Projekat je u potpunom zastoju. Po ovom pitanju ništa se ne dešava, jer nisu stvoreni uslovi da se dođe u fazu dodjeljivanja građevinskih dozvola. Imali smo jedan kontakt s njima, rečeno nam je da projekat ide, da se finansijska konstrukcija zaokružuje, a ja moram priznati da pomalo gubim nadu. Ostaje da se vidi hoće li ili neće doći do investiranja. Teško je sada bilo šta prognozirati, kazao je Fazlić za Oslobođenje.
 
Objekti
 
Načelnik Fazlić smatra da bi realizacija ovog projekta itekako bila značajna za Ilijaš, naročito jer bi to značilo zapošljavanje oko 200 stanovnika ove općine.
 
Zamišljeno je da se u mjesnoj zajednici Ljubinići na 57.000 kvadratnih metara izgradi centar sa 97 trgovačkih objekata koji bi sadržavali mnoge svjetske brendove po veoma konkurentnim cijenama, te bi u okviru centra bila izgrađena 63 stambena objekta. Investitor je planirao uložiti oko 10 miliona eura.

Ne propustite