INOVACIJE: Staklo umjesto keramike!

Enterijer
INOVACIJE: Staklo umjesto keramike!
.

Staklo na kuhinjskom zidu, odnosno staklene ploče između donjih kuhinjskih elemenata i visećih, trend je u uređenju enterijera kojeg su isprobali mnogi. Prema njihovim riječima, staklom su zadovoljniji nego postavom keramičkih pločica.

Prednosti stakla su  lakše održavanje i čišćenje, manje se skupljaju nečistoće, a i nema fuga koje mnogi ne vole i koje je teško održavati. Osim toga, staklo vrlo lijepo izgleda i na njega se može aplicirati sve što domaćin poželi. Ipak, cijena može biti kamen spoticanja.

Staklo za kuhinju izrađuje se prema narudžbi i zahtjevu, pa je tako potpuno prilagođeno klijentu i svako dobiva svoj unikatni komad posebno dizajniran upravo za njega.
Prednost staklene obloge u kuhinji je što se staklo uveliko razlikuje od keramičkih pločica upravo zbog svoje široke ponude i atraktivnosti, te prilagodljivosti željama klijenata.

Stakla mogu biti jednobojna u bilo kojoj boji po RAL/NCS karti te sa otisnutom slikom, motivom ili dezenom kakav vam se sviđa. Stakla sa dezenom su zanimljiva, ali i dosta obavezujuća prema izboru boja fronti kuhinjskih elemenata. U tom slučaju najbolje je da se boje sa stakla pojave na frontama kuhinje. Naravno, sa bijelom neutralnom bojom ne možete pogriješiti.

Kvadratni metar stakla odgovarajuće kakvoće potrebno je nabavljati u specijalizivanim radnjama, ne kod običnog staklara. Treba znati kako cijena zavisi od broja rupa i debljine stakla (od 6 do 10 mm). Što manje rupa za bušenje i što tanje staklo, cijena će biti povoljnija. Raspon je cijena od 100 do 300 eura po kvadratu.
Staklarske kompanije specijalizvane za ovaj tip obloga daju jamstvo, a i imaju više iskustva pa će tako staklo duže trajati, posebno kada se radi o zahtjevnijim vrstama kao što je staklo u boji.

Rok trajanja ne postoji, može se oštetiti dekoracija na njemu, ali teško. Kaljeno staklo se razbija u male kuglice i ne možete se porezati.

Ne propustite