RADITE OD KUĆE? Pomoći ćemo Vam da uredite svoju kućnu kancelariju!

Enterijer
RADITE OD KUĆE? Pomoći ćemo Vam da uredite svoju kućnu kancelariju!
.

Ukoliko razmišljate da svoju kancelariju prebacite u kuću, a nemate dovoljno prostora, onda bi pretvaranje ormara u kancelariju moglo biti najbolje rješenje za vas.

closet

Haos u ladicama i neorganizovan radni stol? Uz pomoć ukrasnih kutija i korpica možete lako postići dobru organizaciju .
Dobro osmišljena kancelarija u kući izraz je ličnog izbora. To je prostorija posebno stvorena da zadovolji vaše potrebe, ličnost i ukus. Spajajući boje, osobne predmete i namještaj u domaćem stilu stvarate neslužbenu i poticajnu radnu okolinu, mnogo ugodniju od standardnog ureda.
Kancelarija bi trebala biti oblikovana praktično ali udobno. Savršena okolina koja pomaže stvaralaštvu i produktivnosti zahtijeva pozorno planiranje i analizu. 

elegant-home-office-style-29

Za preuređenje, važno je izabrati prostor. Ako kod kuće namjeravate raditi puno radno vrijeme i provoditi većinu dana, trebate izabrati prostor koji će postati privlačan i ugodan, a ne neki vlažan i taman koji je teško koristiti. 

Odabrani prostor može biti određen potrebama posla: naprimjer, crtači i dizajneri vole dobro, jednoliko osvjetljenje, stoga je idealan prostor u potkrovlju ili stražnjem dijelu kuće s mnogo prirodnog svjetla. Ako možete, kancelariju postavite na mirniju stranu kuće, daleko od bučnih prostorija, posebno ako su vam za potpunu usredotočenost potrebni mir i tišina. Ako ipak, razmišljate o preuređenju podruma ili suterenske prostorije, sjetite se da prostori bez dobrih izvora prirodne svjetlosti mogu izazvati potištenost, umor, odnosno nezdravi su za boravak.

ci-style-me-pretty-global-inspired-home-office-jpg-rend-hgtvcom-1280-960

Dio užitka zamišljanja kancelarije je i odlučivanje o tome kako će ona izgledati, osobito ako nema potrebe da oponašate izgled komercijalnog radnog mjesta. Pažljivo razmotrite stil i tip namještaja koji trebate i provjerite da li će sve to biti funkcionalno smješteno i raspoređeno, jer u suprotnom biste mogli osjećati tjeskobu zbog pretrpanog prostora.

85

Ne propustite