Tajna mekanih i svježih peškira

Sve za dom
Tajna mekanih i svježih peškira
.

Svaki put kada donesete jedan kući, nadate se da nikada neće postati istrošeni, kruti i izblijedjeli. U peškirima postoji toliko potencijala, ali istina je da, pored sveg truda, novi peškiri vremenom dobijaju vidne ožiljke nastale korištenjem.

Na koji način možete održati svoje peškire mekanim i bogato tkanim? Nekoliko jednostavnih promjena može napraviti veliku razliku za vaše peškire.
Mekani, bogato tkan kvalitet novih peškira može biti uništen upotrebom klasičnog deterdženta za pranje veša. Tokom vremena, ove supstance stvaraju naslage na peškirima, što dovodi do njihovog omekšavanja. Dodavanjem sirćeta prilikom pranja, tačnije, destilovanog bijelog sirćeta (jedna šoljica), izbjegavate da vlakna peškira postanu mekana, a ono skida naslage deterdženta i obnavlja mekoću peškira.

hrh-bath-towel-1

Takođe, koristite manje deterdženta. Ovo znači upotrebu manje od predložene doze. Pružite vašim peškirima određeni prostor u veš mašini, umjesto da ih ubacite koliko god je moguće, jer to nije dobro, kako za njih tako i za uređaj. Ukoliko sušite peškire u mašini za sušenje veša, nemojte to činiti na visokim temperaturama.

Kako biste izmijenili vaše navike prilikom pranja veša, možete dodati i sodu bikarbonu svojim svakodnevnim rutinama. Sa sličnim osobinama koje čiste i umekšavaju tkaninu kao sirće, soda bikarbona takođe otklanja naslage, što je svrstava kao idealnog kandidata za kombinovanje.

Da bi ste završili posao, dodajte pola šoljice sode bikarbone zadnjem ciklusu veš mašine. Ako ste već prali svoje peškire sirćetom, možete ih ponovo tretirati sodom bikarbonom umjesto praška za veš. Sve što treba jeste da pospete sodu bikarbonu preko vaših peškira i aktivirate proces.
Sada znate kako da svoje peškire učinite mekanim, ali šta je sa punim i pufnastim osjećajem? Da li ste čuli za trik sa teniskom lopticom? Dodavanje loptice u bubanj mašine može pomoći pri održavanju punoće peškira. Dodatno kretanje koje stvara teniska loptica predstavlja ključ u čitavom procesu.

enterijer-tajna-mekanih-peskira-10

Ne propustite