PEGLANJE VEŠA BEZ PEGLE? Pogledajte kako!

Sve za dom
PEGLANJE VEŠA BEZ PEGLE? Pogledajte kako!
.

Jedan od omraženijih kućnih poslova je peglanje. Međutim, postoje trikovi koji mogu da olakšaju i ovu radnju. Pročitajte kako da ispeglate veš i to bez pegle!

Jedan od načina je peglanje uz pomoć peškira. Ovo je jako jednostavan i djelotvoran trik koji možete isprobati gotovo uvijek i svuda. Složite odjeću na ravnu površinu i prislonite na nju vlažni peškir (može i papirnati, ako nemate drugi). Zatim povucite peškir preko zgužvanog dijela, ostavite da se prosuši i spremni ste!

ironing

Korištenje fena je daleko najjednostavnija metoda peglanja (osim, naravno, s peglom), a uključuje samo tri koraka:
1. Okačite komad koji želite da ispeglate na vješalicu.
2. Odmaknite se pet centimetara.
3. Sušite fenom za kosu dok se nabori ne izravnaju.

Ispeglati veš možete i uz pomoć tuša, ali za ovu vam je metodu možda potrebno malo više vremena, ali zato iziskuje i minimalno truda. Vaša odjeća se bukvalno pegla sama, dok se vi tuširate. Sve što trebate da uradite je da zatvorite sve otvore u kupatilu, okačite odjeću koju treba da ispeglate na vješalicu pored tuša i istuširate se toplom vodom. Para iz tuša će poravnati sve nabore na odjeći, samo pazite da je ne skvasite vodom.

Odlična zamjena za peglu može biti i jedna obična bočica vode s raspršivačem. Okačite odjeću na vješalicu, odmaknite se oko 30 centimetara i poprskajte. Možete u vodu dodati i malo omekšivača za veš. Nabori će se izravnati, a kada se odjeća malo posuši, spremni ste za izlazak.

6a00d8358081ff69e201a73d689ad2970d-800wi

Ne propustite