Na ovo trebate paziti kada opremate dnevni boravak!

Enterijer
Na ovo trebate paziti kada opremate dnevni boravak!
.

Dobro planiranje posebno je važno kada se počinje od nule – prije uređenja dobro je u prostoriju unijeti uzorke željenih boja, materijala i dezena kako biste provjerili kako djeluju u zadanom prostoru.

textural-black-living-room

Za dobro planiranje dnevnog boravka važno je uzeti u obzir kvadraturu sobe i prema tome, prilagoditi veličinu namještaja koji već imate, a koji biste htjeli ukomponovati u budući raspored prostorije. Ponekad neće biti dovoljno mjesta da uz sofu i stolić smjestite još dvije fotelje – u tom slučaju predlažemo da radije smjestite jednu fotelju, kako bi se spriječila zatrpanost prostora. Umjesto druge, dobro će doći manja, laganija stolica ili neki tabure.

sunny-living-room

Ako postojeći namještaj i pripadajući dodaci poput tepiha, jastučića i drugog, sadrže suviše boja i različitih motiva, predlažemo da ih ujednačite. Na primjer, tapaciranje sofe i fotelja u novu tkaninu kakva će se naći i na zavjesama. Elemente možete vizualno povezati i bojenjem jednog od zidova u neku od boja tkanine.

shabby-chic-living-room-5

U svakom prostoru gdje istovremeno boravi više osoba važno je predvidjeti načine na koje će se taj prostor održavati urednim i preglednim. Ovdje je važno početi od planiranja mjesta gdje će se smjestiti predmeti svakodnevne upotrebe, poput mobitela, punjača, TV-a, i sl. Stolići za kafu koji su zapravo škrinje s poklopcima su vrlo praktično rješenje, kao i veće ukrasne tegle.

living-room-portrait-inspiration

20154-cols26a-01-ph125070

Ne propustite