Suza Evrope: Najljepša i najuzbudljivija rijeka Tara

Kiosk
Suza Evrope: Najljepša i najuzbudljivija rijeka Tara
.

Kanjon Tare je po dubini drugi u svijetu, ali je zato po ljetpi zasigurno prvi. Zbog kristalno čiste vode i izuzetno bogatim biljnim i životinjskim vrstama, od kojih su mnoge endemične. Rijeka Tara je na listi zaštićenih područja UNESCO-A. Kanjon i rijeka Tara su ispunili čak tri uslova da bi postali dio svjetske baštine prirodnih dobara.

13988469846916-kanjon-tare1
Tara, "SUZA EVROPE" je među najatraktivnijim svjetskim rijekama i pravi je raj za ljubitelje avanture. Rating na Tari nema premca u Evropi i svijetu.To je istinski, aktivan odmor koji učesnicima pruža uživanje u čarima bukova, riječnih brzaka, proplanaka, vodenica, starih crkvišta i manastira, mostova i kamenjara. U kanjonu se sreću prirodni fenomeni od kojih zastaje dah. 

Na rafting niz vode Tare nikada ne ide bez profesionalnog skipera i kompletne opreme. Sezona raftinga na Tari traje tokom čitave godine. Stepen tezine vode raste početkom godine, dostiže svoj maksimum obično u martu i aprilu mjesecu kad je ujedno i najveći vodostaj, a zatim proporcionalno sa vodostajem opada do kraja ljeta. Najčešće postavljeno pitanje je KADA JE TARA NAJLJEPŠA ZA RAFTING? Odgovor na ovo pitanje je: UVIJEK! Najviše adrenalina ima u aprilu, maju i prvoj polovini juna, ali sa opadanjem vodostaja u julu, avgustu i septembru nestaju neki, ali se pojavljuju novi bukovi i atraktivni brzaci koji se ne primjećuju dok je voda visoka, tako da Tara nudi uvijek nešto novo pa često kažemo da nikada dva puta ne možemo proći istom rijekom.
Tokom jednodnevnog, dvodnevnog i višednevnog spuštanja gumenim čamcima, kojima upravljaju iskusni i licencirani skiperi, može se i odmarati, plivati, loviti ribu, ali i uživati u bogatim ukusima kuhinje ovog podneblja.

rafting-1-1

Do kraja septembra iskoristite da posjetite Taru i doživite nevjerovatnu avanturu. CityDeal Vam nudi dva noćenja sa doručkom za jednu osobu + rafting spust na najatraktivnijem dijelu rijeke dug 21 km, prevoz od kampa do mjesta početka raftinga, svu potebnu rafting opremu po nevjerovatnoj cijeni! 

 

Ne propustite