U Maglaj će biti izmještena fabrika iz Kine!

Biznis
U Maglaj će biti izmještena fabrika iz Kine!
.

Načelnik i saradnici pokušavaju da u ovaj grad dovedu i Bingo te još neke domaće i strane kompanije. Uz to nije rijedak slučaj da pojedini poslovni ljudi bez medijske pompe obilaze objekte što su agresijom, lošom privatizacijom i vođenjem kompanija ostali u ruševnom stanju s namjerom da pokrenu neki biznis.

Maglajski “Mapeks” već odavno traži kupca za hotel “Galeb” u strogom centru grada i najveći voćnjak jabuka i krušaka u Federaciji BiH (lokalitet Omerdinog polja).

Načelnik kaže da bi se obradovao kupcu koji bi makar preuzeo hotel i preuredio ga u skladu sa važećim standardima. Ovo iz razloga jer grad želi da afirmiše prirodne i turističke znamenitosti koje su se i ovog ljeta pokazale interesantne za posjetu i boravak.

Okosnicu ekonomskog prosperiteta Maglaja čini fabrika celuloze i papira “Natron Hayat” čije su ambicije da instalisanjem još jedne mašine za papir te podizanjem kapaciteta u proizvodnji celuloze jača svoj uticaj na inostranom tržištu. Fabrika trenutno zapošljava 960 radnika i realno je očekivati da bi ih u najskorije vrijeme moglo biti i 1.000.

Ne propustite