OČARAVAJUĆI AUTOMOBIL: Najnoviji Ferrari

Nauka i tehnologija
OČARAVAJUĆI AUTOMOBIL: Najnoviji Ferrari
.

Proizvođač iz Maranela predstavio je zamjenu za model California T. Uz novo ime, stiže drugačiji dizajn i snažniji motor.

Ferrari Portofino poslao je u penziju aktuelni Ferrari California T koji je na tržištu tek tri godina, i zauzeo poziciju novog osnovnog modela u gami italijanskog proizvođača.

Dizajnerski, novi model je inspirisan stilskim elementima moćnijih Ferrarijevih “mašina”, kao što su 812 Superfast i GTC4Lusso, a kao i California T, Portofino je standardno opremljen sklopivim tvrdim krovom.
U kabini zatičemo isti volan kao kod 812 Superfast i GTC4Lusso, dok je multimedijalni sistem sa širokim ekranom takođe preuzet od prethodnog modela.
Ispod haube sa nalazi ponati 3.9 litarski twin-turbo V8 naslijeđen iz Californije T.

Međutim, u Portofinu ovaj motor isporučuje 600 ks (441 kW), odnosno 40 “konja” više u odnosu na prethodnika. Maksimalna snaga na raspolaganju je pri 7.500 obrtaja.
Novi Ferrari razvija 760 Nm maksimalnog obrtnog momenta već od 3.000 o/min, što je svega pet Nm više nego na modelu koga mijenja.

Automobil od 0 do 100 kilometara na sat ubrzava za 3,5 sekundi, prije nego što dostigne maksimalnih 320 kilometara na sat.

Prvo pojavljivanje Ferrarija Portofino pred publikom zakazano je za septembar i auto-salon u Frankfurtu, piše CDM.

Ne propustite