MODERNO I NEKONVENCIONALNO: Da li biste željeli ovaj komad namještaja?

Enterijer
MODERNO I NEKONVENCIONALNO: Da li biste željeli ovaj komad namještaja?
.

Od kako je čovjek savladao obradu stakla, ovaj materijal neizostavan je dodatak svakoj kolekciji namještaja.

Moderno doba donijelo je sa sobom upotrebu stakla na nekonvencionalne načine. Pored tradicionalnog staklenog posuđa, stolova i polica, od stakla se sada izrađuju i brojni drugi predmeti i dijelovi enterijera. Jedna od posljednjih neuobičajenih primjena stakla našla se u izradi – stolica.

enterijer-namestaj-stolica-od-providnog-stakla-6

Navikli smo da se kvalitetne stolice prave od čvrstih i punih materijala, koji mogu da izdrže težinu tijela odraslog čovjeka. Međutim, italijanska kompanija za izradu namještaja Fiam, povukla je rizičan potez i napravila je jedinstvenu stolicu od providnog stakla. Linija staklenih stolica dobila je i prigodan naziv 'Dandy'.

enterijer-namestaj-stolica-od-providnog-stakla-7

Uz Dandy stolicu nesumnjivo ćete obogatiti svoj enterijer svedenim, ali istovremeno ekscentričnim komadom namještaja. Upadljiva i vanvremenska, staklena stolica odlično se uklapa u svaki enterijer – od trpezarije do kuhinje. Pritom, providno staklo nije glatko, već je oblikovano poput krljušti guštera, što unosi dašak egzotike u dizajn. Stolice su dostupne u pet boja – crnoj, bijeloj, crvenoj, boji kafe i dima.

enterijer-namestaj-stolica-od-providnog-stakla-99

Ne propustite