URADITE SAMI: Jednostavni i lijepi ukrasi za dom!

Sve za dom
URADITE SAMI: Jednostavni i lijepi ukrasi za dom!
.

Vjerovatno u svom domu imate veliki broj čaša za vino, šampanjac i druga pića.

Ako one kojim slučajem više nisu dorasle svojoj prvobitnoj namjeni, onda im uz malo kreativnosti i rada možete podariti novu svrhu i pretvoriti ih u svoje minijaturne zen bašte. Sve što vam je potrebno jeste čaša, zemlja, pijesak ili šljunak i biljke po vašem izboru. Za ovakve projekte, ljudi uglavnom koriste kaktuse ili vazdušne biljke pošto se te sorte veoma lako održavaju, ali je izbor u potpunosti prepušten vama i vašoj mašti.

enterijer-feng-shui-sukulenti-1

Kako biste kreirali baštu u vinskoj čaši koja će napredovati, stavite šoljicu pijeska ili šljunka na njeno dno, jer će to omogućiti dobre temelje . Potom, ubacite svoju biljku i zemljom pokrijte njen čitav korijen.

Takođe, po želji možete dodati kamenčiće ili mahovinu, koja je prava hit biljka ove godine, kako biste svojoj baštici podarili teksturu. Ako ste ljubitelj vilinskih vrtova, možete u svoju baštu ubaciti mini stolicu ili kućicu.

enterijer-feng-shui-sukulenti-3

Ako odaberete biljku koja je otporna na sušu, poput kaktusa ili sukulenta, u čašu možete sipati neutralno kamenje koje će formirati njenu bazu i biti veoma interesantan ukras. Ovakva bašta može biti idealan poklon za nekoga od vaših prijatelja ili porodice – lako se pravi, ne košta puno, a obara sa nogu na prvi pogled.

enterijer-feng-shui-sukulenti-4

Kada se bavite ovim projektom, jedina granica vam je vaša mašta – možete kreirati oskudne plaže, mini prašume ili bilo koje okruženje koje vam se dopada.

Kao što vjerovatno već znate, po feng šui filozofiji, sukulenti su biljke koje donose prosperitet. Kada kreirate svoju mini baštu sa sukulentima, smjestite je u bilo koji deo svog doma i opustite se dok pozitivna energija ispunjava vaše okruženje.

enterijer-feng-shui-sukulenti-6

Ne propustite