DOM NA RASKLAPANJE: Inovacije u novom obliku! (VIDEO)

Arhitektura
DOM NA RASKLAPANJE: Inovacije u novom obliku! (VIDEO)
.
Ova dinamična kuća dizajnirana je i izgrađena od strane Kaspera Šolsa kao hobi prostor za njegovu majku.
 
Šols je dizajnirao ovaj paviljon, kada ga je njegova majka zamolila da kreira mjesto u kome može priređivati zabave za prijatelje, pozorišne predstave svojih unučića, slikati i meditirati. Garden House smještena je na samoj ivici jezera u bašti roditeljske kuće ovog dizajnera. Kuća je kreirana od lokalne daglasove jele i samo na prvi pogled djeluje kao tipična baštanska šupa.
enterijer-kuca-na-sklapanje-6

Međutim, arhitekta je razdvojio unutrašnje grede i staklene konstrukcije od spoljnih drvenih zidova i metalnog krova, te ih postavio na klizače. Zidni dijelovi u sredini mogu biti skupljeni unutra i spolja kako bi kreirali različite rasporede enterijera.

"Želio sam da dizajniram objekat sa dosta fleksibilnosti, ukoliko je moguće, dizajn koji posjeduje fleksibilnost uredno složene odjeće", izjavio je Šols. "Trebalo bi da budete u mogućnosti da sa pravom lakoćom promijenite raspored kuće kao što mijenjate garderobu kad god da to poželite."

Ova sklopiva kuća u sebi posjeduje krevet i mali crni kamin na drva u samom centru enterijera. Prilikom lošeg vremena, zidovi mogu biti zatvoreni kako bi stvorili toplo i udobno gnijezdo sa spoljnim terasama sa obje strane.

enterijer-kuca-na-sklapanje-8

Međutim, onda kada su vremenski uslovi ljepši, spoljna opna dizajnirana je kako bi se klizno otvorila i enterijeru ponudila više svjetla, ostavjlajući unutrašnju staklenu konstrukciju da ga štiti od bilo koje kiše ili vjetra.

Vrata na istočnoj i zapadnoj strani kuće mogu biti otvorena kako bi kreirala savršenu prirodnu ventilaciju. Po lošem vremenu staklena opna može biti odvojena i time se stvara spoljni životni prostor u samom centru, u kome krevet, kamin i namještaj ostaju na otvorenom.

"Samo zamislite koliko je lijepo spavati pod otvorenim nebom, uživati u sunčevim zracima, prirediti roštilj zabavu, ili se jednostavno opustiti i relaksirati se u slobodi iz udobnosti svog doma". Izjavio je Šols.

 

Ne propustite