PRIPAZITE: Ovo su neuobičajeni signli da NEŠTO NIJE U REDU S TVOJIM ZDRAVLJEM!

Porodica i zdravlje
PRIPAZITE: Ovo su neuobičajeni signli da NEŠTO NIJE U REDU S TVOJIM ZDRAVLJEM!
.

Kada nešto nije u redu s tvojim organizmom, tijelo ti šalje signale. To može biti glavobolja, bol u trbuhu, promjene težine ili želja za ledom. Da, zvuči bizarno. Ovo su neuobičajeni znakovi na koje treba obratiti pozornost zbog zdravlja:

Potreba za krađom

Da, zvuči bizarno, ali znanost potvrđuje da postoji veza između krađe stvari i narušenog moždanog zdravlja. Studija je otkrila da je potreba za krađom rezultat promjena u mozgu, u usporedbi s tipičnim normama društva.

 Crvenilo ispod noktiju

U zdravih osoba, nokti su vrlo glatki i nemaju "zamućenja". Ali, kažu stručnjaci, ako imaš crvenilo ispod noktiju to bi mogao biti znak lupusa. Autoimuna bolest uzrokuje osip na rukama, nogama i licu.

Učestalo štucanje

Štucanje obično traje nekoliko minuta. No, ako traje više od 48 sati, mogao bi postojati razlog za zabrinutost. Jedna je studija otkrila vezu između dugotrajnog štucanja i raka pluća. Također, otkriveno je da štucanje može biti simptom naprednog stadija mezotelioma - rijetke vrsta raka koji se javlja u tankom sloju tkiva koji pokriva većinu unutarnjih organa.

Slabije osjetilo mirisa

Stručnjaci tvrde da ukoliko imaš slabiji njuh, to može biti jedan od znakova Alzheimerove bolesti. Istraživanje provedeno na miševima otkrilo je povećan broj oštećenih živčanih stanica u nosu miševa s Alzheimerovom bolešću u usporedbi s drugim miševima.

Izgledaš starije za svoje godine

Ljudi koji izgledaju starije nego što zapravo jesu imaju veći rizik od problema sa srcem. Jedna studija pokazuje da su preuranjene sijede, opadanje kose i bore znakovi nezdravog srca.

Želja za ledom

Pretjerana želja za konzumacijom leda može biti znak nedostatka željeza. Kada imaš nisku razinu željeza u krvi to rezultira oticanjem tvog jezika, što budi tvoju želju za, primjerice, ledom. 

Ne propustite