Disney otvara hotel inspirisan filmom STAR WARS!

Arhitektura
Disney otvara hotel inspirisan filmom STAR WARS!
.

Na 2015 D23 Expo događaju, Disney je otkrio svoje planove o izgradnji tematskog hotela inspirisanog Star Wars franšizom.

Površina na kome je ovaj objekat kreirana nalazi se na zemljištu originalnog Diznilenda i “Hollywood Studios” parka kompanije u Orlandu. Na ovogodišnjoj konvenciji, Dsney je objavio da će ovaj prostor biti nazvan “Star Wars: Galaxy’s Edge” i da će svako ko posjeti novu lokaciju na Floridi, dobiti priliku da doživi 100% impresivan prostor, dvodevnu narativnu avanturu boravka u specijalnom ugostiteljskom objektu kreiranom na bazi čuvenog filma.

enteerijer-ratovi-zvezda-lifestyle-99

Hotel će biti kompletiran u narednih nekoliko godina i biće dizajniran kako bi izgledao kao neka od serije ikoničnih letjelica kompletiranih sa dijelom intergalaktičkog prostora na koga se pruža pogled sa svakog prozora. Gosti će moći da "lete" replikom Millennium Falcon svemirskog broda, u punoj veličini, usred borbe između frakcija First Order i Resistance.

enteerijer-ratovi-zvezda-lifestyle-4

Dvodnevna avantura koštaće sve zainteresovane između 900 i 1.000 dolara, a posjedovat će sobe koje variraju kapacitetom, za maksimalno četiri osobe. Tokom dana, gosti će moći da istražuju park i jednostavne tematske restorane u različitim postavkama.

enteerijer-ratovi-zvezda-lifestyle-2

Direktor parkova i odmarališta kompanije Walt Disney, Bob Čapek, izjavio je jednom prilikom: "Kada bismo rekli da smo uzbuđeni zbog ovog Star Wars tematskog objekta, koji će biti otvoren 2019. godine, to bi predstavljalo potcjenjivanje. Pored toga, već smo rekli da će ovo promijeniti čitavu igru i putem ovog modela možemo pružiti uvid u epske razmjere, veoma impresivnih, novih svjetova".

enteerijer-ratovi-zvezda-lifestyle-1

Galaxy’s Edge je najveća ikada jednobrazna tematska ekspanzija kompanije Disney, dok ova multimilijarderska korporacija očigledno ne može biti sretnija zbog nje. Moramo istaći da Disney posjeduje prava na Star Wars franšizu, a tvorac ovog serijala Džordž Lukas, potpuno se slaže sa ovom ekspanzijom i sve što sada može da stane na put ovom planu, jesu ograničenja mašte.

enteerijer-ratovi-zvezda-lifestyle-6

Ne propustite