Ulična umjetnost preslikana na namještaj!

Enterijer
Ulična umjetnost preslikana na namještaj!
.

Malo toga izaziva toliko oprečnih mišljenja poput grafita. Za neke, grafiti su čisti vandalizam, za druge, forma umjetnosti. Istina je negdje između – ima škrabotina koje su zaista ruglo i narušavaju izgled čitave okoline. 

Međutim, u uličnoj umjetnosti sakrivena su i remek-djela modernog doba, koja oduševljavaju svojom ljepotom, nevjerovatnim dimenzijama, ali često služe i kao poziv za osvješćivanje javnosti.

enterijer-nametaj-grafiti-art-27

Grafiti su se sa ulice preselili na neuobičajeno mjesto – enterijer, gdje se pojavljuju u najrazličitijim formama i oblicima. Sve što vam padne na pamet može biti ukrašeno grafitom, od zida do taburea. Spojevi su često nevjerovatni – namještaj klasičnog dizajna ukombinovan sa pop-artom, kanabe isprskan bojom, fotelje išarane geometrijskom oblicima.

enterijer-nametaj-grafiti-art-26

Za one koji žele da isprobaju novi trend, dovoljan je i jedan komad namještaja oslikan grafitom i čitava soba dobit će novu, kreativnu notu. Za one dovoljno hrabre, čitava prostorija može postati izložben prostor za grafit. Pritom, stilovi uopće ne moraju da budu usaglašeni, jer ljepota grafita i jeste upravo u spajanju nespojivog.

enterijer-nametaj-grafiti-art-24

Ukoliko vam ideja namještaja sa grafitom zvuči primamljivo, ali istovremeno i previše ekstravagantno za vaš ukus, možete nabaviti plakar koji je išaran iznutra. Na taj način dobićete privatnu urbanu galeriju samo za vaše oči.
Ljepota ovog dizajna jeste u tome što možete lično da se oprobate u njegovom kreiranju. Internet je preplavljen idejama i tutorijalima kako da od starog komada namještaja napravite svoje umjetničko delo. Na vama je jedino da budete dovoljno hrabri da pokušate!

 

enterijer-nametaj-grafiti-art-23

enterijer-nametaj-grafiti-art-1

enterijer-nametaj-grafiti-art-19

enterijer-nametaj-grafiti-art-17

Ne propustite