SLAŽETE LI SE: Razlozi zašto je bolje biti trudnica danas nego 1980-ih

Mame i bebe
SLAŽETE LI SE: Razlozi zašto je bolje biti trudnica danas nego 1980-ih
.

Pokušajte zamisliti dane prije tehnologije, interneta, jeftine i pristupačne odjeće i bez mobitela i zamislite da ste trudni. Ovo su samo neki od razloga zbog kojih ćete još više cijeniti trudnoću danas:

 Brzinski testovi za trudnoću

Da, bilo je testova za trudnoću i prije, ali definitivno nisu bili tako pristupačni i brzi. Ako mislite da je čekanje od tri minute mukotrpno iskustvo koje kao da traje satima, zamislite kako je bilo prije kad se čekalo i po 15 minuta i k tome nije bilo pametnih telefona da vam skrenu pažnju i skrate vrijeme dok čekate.

 Moda za trudnice

Kada govorimo o odjeći za trudnice iz 80-ih, govorimo o uglavnom konzervativnim i širokim haljinama. Dizajneri posvećeni tome da kreiraju odjeću za buduće majke zbog koje se one osjećaju lijepima i lakše prihvate svoj trudnički trbuščić - jednostavno nisu postojali, a kamoli da je bilo toliko lijepe, moderne i pristupačne odjeće u većini trgovina, kao što je to danas.

Prvi dodir

Nakon trudova, guranja i cijelog poroda, najljepši trenutak koji većina majki može zamisliti je onaj kada vam stave vašu novorođenu bebu na prsa i kada osjetite onaj prvi dodir. No, prije samo nekoliko desetljeća, većina novorođenih beba prvo je bila oprana, očišćena i povijena prije nego li su bila donesena majci u naručje.

Internet i društvene mreže

Internet je omogućio mamama odgovore na mnoga pitanja i brige koje ih muče i to u ekspresnom roku. Iako ponekad više odmaže nego pomaže, internet je zamijenio klasične enciklopedije i omogućio nam odgovore na sva obična, ali i neobična pitanja.

3D i 4D ultrazvuk

Današnja tehnologija, odnosno 3D i 4D ultrazvuk, omogućuju liječnicima i budućim roditeljima detaljniji prikaz onoga što se zbiva u trudničkom trbuhu. Zamislite da trebate čekati do rođenja djeteta, kako biste prvi put dobili uvid u bebina obilježja i preslatku osobnost. Zahvaljujući napretku tehnologije, danas možemo vidjeti bebu i prije nego što se rodi i imati preslatke snimke ultrazvuka i prije nego što upoznamo mališane.

Trudničke aplikacije

Zahvaljujući brojnim aplikacijama koje možete 'skinuti' na vaš pametni telefon, danas možete biti u potpunosti 'povezani' sa svojom trudnoćom na način koji mame prije nisu mogle.

Podrška u rađaoni

Danas većina majki izabire imati uz sebe osobu uz koju lakše prolaze kroz porod što nekad nije bilo moguće. Tek od 2000-ih godina postalo je uobičajeno imati podršku partnera, mame ili prijatelja u rađaoni koji zajedno s vama svjedoče rođenju preslatkog novog bića.

Ne propustite