Ko ovdje nije ljetovao, ne zna šta je pravi odmor: Mjesto na kojem duša uživa! (FOTO)

Kiosk
Ko ovdje nije ljetovao, ne zna šta je pravi odmor: Mjesto na kojem duša uživa! (FOTO)
.

Bar jednom u životu morate da vidite mjesto okupano cvijećem, rajskim plažama i prelijepom prirodom.  

Ušuškano u zelenu, netaknutu prirodu, plaže sa kristalno čistom vodom i bujne vinograde, grčko ostrvo Samos oduševljava veliki broj turista svojim "životom" nezavisnim od ostatka Grčke.

Za ovo mjesto se kaže da živi između legende i ljepote, jer od davnina postoje mitovi o velikim grčkim filozofima i bogovima koji potiču sa Samosa.

grckaaaaaaa

Samos je jedno od najljepših i najposjećenijih mjesta na Egejskom moru, prepoznatljivo po raskošnom cvijeću koje dominira širom ostrva i slatkom vinu iz bogatih grčkih vinograda.

Krase ga prelijepi pejzači, čisto, smaragdno zeleno i trikizno more, duge peščane plaže kao iz bajke, ali i upečatljivi, starogradski restorani, koji oduševljavaju bogatom ponudom tradicionalnih jela i pića.
grckaaaaaa

Ostrvo Samos je idealna ljetnja destinacija za najrazličitije tipove ljudi - jedan dio poznat je po prepunim plažama i brunom noćnom životu, dok u drugom preovladavaju usamljene uvale, puste plaže i mirne ulice, idealne za porodična ljetovanja.
grckaaaaa

U krugu od 14 kilometara čeka vas čak 12 plaža koje možete da obiđete, a bukvalno se ne zna koja je od koje ljepša. Ako ste ljubitelj arhitekture i obilaska starina, u ponudi su staro pozorište Pitagorio, manastir Spiliani i hram Heraion, posvećen boginji Heri, koji je jedna od najvećih atrakcija na Samosu.

grckaaaa
Za ljubitelje divlje prirode, tu je prelijepi vodopad Potami, dok za najpopularnija mjesta za smještaj na Samosu važe Karlovasi, Kokari i Pitagorio.

grckaaagrckagrckaa

 

Ne propustite