STRAŠNA VATRA DIVLJA DALMACIJOM Izgorjele kuće, evakuirani stanovnici: "Ostajete na svoju odgovornost"

Region
STRAŠNA VATRA DIVLJA DALMACIJOM Izgorjele kuće, evakuirani stanovnici: "Ostajete na svoju odgovornost"
.

Jučer navečer između 20 i 22 sata na benkovačkom području izbilo je između 10 i 15 požara. Požari su planuli i kod Pirovca i Turnja, a vatrena stihija je kod Benkovca dospjela i do same autoceste.

U ponedjeljak poslijepodne planulo je i kod prigradskog naselja kraj Zadra, Kožina. Požare gase kanaderi i air traktori, a vatrogascima i pripadnicima Oružanih snaga RH posao otežava jaka bura.

Nekoliko manjih požara na području Pristega kod Benkovca spojilo se u jedan veći koji je zahvatio nekoliko obiteljskih kuća i gospodarskih objekata u tome mjestu.

Kritično je i kod naselja Popovići u okolici Benkovca, a planuo je i požar na području Trbounja kod Drniša, koji prijeti i Drnišu. U toku je evakuacija stanovnika.

Planuo je i požar pokraj vojarne Zemunik, ali je on zaustavljen prije nego je došao do zgrada. Planulo je i kod Omiša, ali je požar stavljen pod kontrolu, piše Index.

Zračne snage i dalje djeluju na velikim požarištima kod Kistanja i Pristega gdje ulažu i maksimalne napore kako bi do mraka primirile stanje na požarištima.

Između Omiša i Makarske, na predjelu Dubci nedaleko sela Slime, u ponedjeljak navečer buknuo je požar borove šume, a prema prvim informacijama požar se kreće u smjeru naselja Pisak, no vatrogasci ulažu napore i kuće trenutno nisu ugrožene.

Ne propustite