POLAZAK NA FAKS: Savjeti za selidbu i pakovanje!

Sve za dom
POLAZAK NA FAKS: Savjeti za selidbu i pakovanje!
.

Donosimo najbolje savjete koji će vam pomoći pri pakovanju potrepština za stan ili sobu u studentskom domu kako bi sigurno stigle na svoje odredište. 

Mnogo je malih lomljivih stvari koje se mogu lako zgnječiti ili izgubiti tokom pakovanja. Naša je preporuka odlaganje u označene kutije koje će ih zaštititi. 
Nezgrapne tekstile, kao što su posteljina ili jastuci, moguće je stisnuti uz pomoć užeta ili kaiševa te tako ispuniti rupe između ostalih predmeta. 

life-storage-cardboard-boxes-storage

Dobra organizacija kod kuće, olakšava kasnije raspremanje. Organizatori odjeće i obuće mogu se koristiti za prijenos odjeće i obuće, a ako odjeća ostane na vješalicama, jednostavno se može objesiti kada stignete na odredište (pomoći će i zaštitna navlaka za odjeću).

luggage

Velike predmete možete staviti u otvorene vrećice u koje će pristajati bolje nego u kutije ili kofere. Vreća uvijek može postati nova korpa za veš ili poslužiti za prijenos sportske opreme.
I knjige možete prenositi u vrećicama. Vama će odgovarati to što one imaju ručke koje omogućavaju jednostavno prenošenje kada dođe vrijeme za vađenje i prijenos knjiga u novu sobu u studentskom domu.

bag-books

Ništa ne ističe vašu osobnost kao što to čine printevi ili posteri. Prenesite ih u kartonskim tuljcima (ili ih smotajte i omotajte papirom) da bi se spriječio nastanak crta. 
Uvijek je dobra ideja spakovati i malu torbu sa svim važnim stvarima. To su laptop, papiri koje potvrđuju upis na fakultet, ključevi i dokumenti. 

Ne propustite