UNESITE SVJEŽINU U VAŠE KUPATILO: Nova stara dama!

Enterijer
UNESITE SVJEŽINU U VAŠE KUPATILO: Nova stara dama!
.

Funkcionalnost je osnovna karakteristika dobrog kupatila. Zbog nemogućnosti premještanja elemenata, važno je dobro organizovati adaptaciju, kako bi se što efikasnije osvježio izgled ove prostorije.

U nastavku teksta doznat ćete kako obnovom ležeće kade povećati funkcionalnost kupaonskog prostora, a boravak u njoj i opuštanje na kraju napornog dana  učiniti posebnim doživljajem.

bathtubs-whirlpool-tubs-walk-in-tubs-buying-guide-ht-bg-ba-bathtubs-hero


Čistoća je u kupaonici obaveza baš kao i funkcionalnost. Što je čišćenje jednostavnije, to bolje. Ravne i glatke površine, nenarušene mobilnim kupaonskim namještajem svakako su prednost. Naš je prijedlog da prilikom obnove kupatila, posebno kod odluke o renoviranju kade i prostora oko nje, učinite to baš na zen način – pod motom: "Manje je više!". 

Kako bi se izmjenio izgled kade, koriste se ploče za izradu obloga sa hidroizolacijom.
Koristeći zaobljenost kade, napravite ugrađene police i u njih spremajte peškire ili sitnice koje će vam dobro doći kod kupanja.

bathtub-lounge-rgb-5-memoryfaucet


Mudrim korištenjem rasvjetnih tijela i ogledala, te njegovanjem filozofije jednostavnosti  i ravnih linija, svaki se prostor može dodatno povećati i naglasiti onaj dio koji je najinteresantniji u kupatilu. Ostalim detaljima, kao što su peškiri u dominantnoj boji, kamenčićima i mirišljavim svijećama, zaokružit ćete cjelinu i vaša će renovirana kada biti nova tačka mira, odmora i opuštanja.

Ne propustite