SPAVAĆA SOBA KAO INSPIRACIJA: Uz ove savjete svaka spavaća soba može postati oaza mira!

Enterijer
SPAVAĆA SOBA KAO INSPIRACIJA: Uz ove savjete svaka spavaća soba može postati oaza mira!
.

Spavaća soba je prostorija u kojoj započinjemo i završavamo dan, pa nam je bitno da ambijent u kojem se budimo i u kojem spavamo ima pozitivan utjecaj na organizam. 

Postoje različiti načini da se spavaća soba oplemeni, ali jedan od osnovnih uslova u ovom procesu je izbacivanje svih ekrana iz prostorije.

br-rm-belmar-black-pan-belmar-black-5-pc-king-bedroom

Također je važno odabrati udoban krevet, odnosno kvalitetan madrac i posteljinu od prirodnih materijala kao što su pamuk, lateks i vuna, koji pružaju udobnost i regulišu temperaturu za što udobniji san. Osim ovih materijala, dobar izbor je i posteljina od lana ili liocelnog vlakna, jer čuva suhoću i pruža ugodnost.

juliette-nightstand-o

Za dobru organizaciju u noćnim ormarićima, mogu poslužiti stare kutije.
 

Kada govorimo o zidovima i planu prostorije ― manje je više. Neka sve bude u sličnim, neutralnim bež i umirujućim zelenim tonovima. Svaki zid treba biti obojen istom bojom, a za ukrase na zidovima birajte simetrične predmete i one u parovima.

2d97a9dfb5ad68bce7a9bfdaf8def398-cosy-bedroom-the-park

Nekoliko zelenih biljaka i sušenih stručaka cvijeća, pročistit će zrak u prostoriji.

bedroom-wall-shelves-uk-bedroom-wall-jpg-bedroom-wall-shelves

Odaberite jedan zid koji može poslužiti za izradu polica, gdje možete odlagati stvari. Dobra organizacija olakšava pronalazak stvari, ali i izbjegavanje nepotrebnog troška. 
Red modernih komoda je idealno rješenje za uredno odlaganje, zaštitu od prašine i zadržavanje jasnih linija prostorije. 

reading-corner-picture-1

Sobu će dodatno osvježiti jedan mekani kutak s ukrasnim jastucima, te „Uradi sam/a” nadmadracem u kojem možete nesmetano razmišljati i čitati. 

Ne propustite