Treća generacija Apple sata uskoro!

Nauka i tehnologija
Treća generacija Apple sata uskoro!
.

Drugom generacijom pametnog sata je kompanije Apple ispravila neke greške prvog modela, pa se stoga njegova prodaja povećala za 50% u odnosu na prošlu godinu.
Takođe Apple Watch je najprodavaniji i najpopularniji pametni sat na tržištu, koji će svoju dominaciju pokušati da poveća sa novom generacijom na kojoj kompanija radi već neko vrijeme.

Službeno, naravno, nije poznato ništa, ali mediji i “dobro obaviješteni izvori bliski Appleu” tvrde da Apple Watch Series 3 možemo da očekujemo krajem ove ili početkom sljedeće godine.

Najveća promjena na tom modelu bi trebalo da bude podrška za LTE kako bi uređaj mogao da se koristi potpuno nezavisno od iPhonea. Pominje se i mogućnost novog dizajna, odnosno povećanja dimenzija, zbog veće baterije koja će biti potrebna zbog LTE-a.

GSM Arena piše da će, s obzirom na pravne probleme između Applea i Qualcomma, LTE čipove isporučivati Intel pa ne isključuju mogućnost da Tim Kuk već u septembru, na konferenciji na kojoj će predstaviti nove modele telefona, najavi i nadograđeni postojeći model Apple Watcha (Series 2) koji će imati podršku za LTE.

Dodatne informacije o nadolazećem modelu Appleovog pametnog sata nisu poznate, a ako Apple novu generaciju zaista predstavi krajem godine, tokom narednih mjeseci (naročito nakon predstavljanja novih modela iPhonea) možemo očekivati i nove glasine u vezi sa trećim modelom pametnog sata.

Ne propustite