LEGENDARNI NOVINAR: Godinama je podbadao političare bivše Juge, a nakon jedne rečenice o Titu partija ga je ugasila (VIDEO)

Nostalgicno
LEGENDARNI NOVINAR: Godinama je podbadao političare bivše Juge, a nakon jedne rečenice o Titu partija ga je ugasila (VIDEO)
.

Mnogi aforizmi iz Radovićeve emisije i danas se lajkaju na Facebooku, bez obzira što većina klinaca ne zna tko ih je napisao, odnosno izgovorio.

"Beograde, dobro jutro", krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina, postala je kultna, a Radović je postao poznat širom bivše države, i to ne samo kao voditelj, nego kao i satiričar, dramaturg, pjesnik i pisac.

Duško Radović, jedan od najpopularnijih novinara, voditelja i pisaca bivše Jugoslavije umro je na današnji dan 1984. godine. Osim onoga što je napisao, Radović je ušao u povijest zbog onoga što je izgovarao u legendarnoj emisiji "Beograde, dobro jutro". Satirična emisija "Beograde, dobro jutro" sastojala se od duhovitih aforizama o politici, Jugoslaviji, seksu, braku, ženama i nogometu.

Njegove opaske i aforizmi zabavljali su narod, ali su sve više smetali političkom vrhu. Budući da je vodio najpopularniju emisiju u državi, i da se nikad nije izravno obraćao političarima, partija je nekako tolerirala njegovu satiru. Međutim, jednog jutra izgovorio je rečenicu koja ga je koštala posla i karijere na Studiju B.

"Ako već možemo i moramo bez Tita, možemo i bez mnogih drugih”, izgovorio je Radović jednog jutra 1983. godine, i to je bila kap koja je prelila partijsku čašu. Navodno je Duško Radović najviše smetao Ivanu Stamboliću, prvom čovjeku Gradskog komiteta Saveza komunista Beograda i generalu Nikoli Ljubičiću, predsjedniku predsjedništva Srbije pa je to ujedno bila i posljednja rečenica koju je Radović izgovorio u eteru.

Kada su sljedećeg jutra ljudi shvatili da emisije nema, telefoni u redakciji su se užarili i digla se ogromna prašina, pa je i partija popustila te Radoviću ponudila da nastavi s emisijom.

Tada je legendarni novinar izjavio jednu od svojih najpoznatijih rečenica "Ja možda jesam mali čovjek s radija, ali se ja ne palim i ne gasim na dugme".

Duško Radović se više nije vratio u medije i umro je godinu dana nakon što je ugašen.

 

Ne propustite