SVIJET BEZ ELVISA: Pred kraj života pio je i 60 pilula dnevno, a zbog viška kila potpuno se izobličio

Nostalgija
SVIJET BEZ ELVISA: Pred kraj života pio je i 60 pilula dnevno, a zbog viška kila potpuno se izobličio
.

Elvis Presley preminuo je na današnji dan 1977. godine. 

Legendarni muzičar imao je 42 godine kada ga je mrtvog na podu kupaonice u domu Graceland pronašla tadašnja zaručnica Ginger Alden. 

Slikovni rezultat za elvis prisli


Kao uzrok smrti navodi se srčani udar, do kojeg je dovela smrtonosna kombinaciju lijekova i alkohola. Njegova smrt potresla je milione obožavatelja širom svijeta, a mediji su ovaj tragičan gubitak popratili naslovima "Elvis je umro i doba rocka je završilo", te "Kralj je mrtav i niko ga nikad neće zamijeniti".

U javnosti je počeo pjevati s 13 godina na crkvenim svečanostima i srednjoškolskim priredbama u Memphisu. Školu je napustio s 18 godina, pa neko vrijeme radio kao portir u kinu i vozač kamiona, snujući glazbenu karijeru. Prvu pjesmu snimio je, kako je kasnije tvrdio, kao rođendanski dar majci – njegov prvi singl objavljen je u srpnju 1954, čime je i započela njegova glazbena karijera, s producentom Samom Phillipsom pod etiketom Sun Recordsa.


Elvisov uzlet obilježili su sredinom 50-ih godina hitovi poput "That s All Right Mama" i "Heartbreak Hotel", a najuspješnije mu je razdoblje od 1960. do 1975, u kojem je izdao čak 52 ploče koje je još za života prodao u oko 600 miliona primjeraka.Elvis je dnevno pio 60 pilula na dan, a pred kraj života težio je i 160 kilograma. 

Ostvario je i uspješnu filmsku karijeru, započetu 1956. filmom "Love Me Tender", te se do 1966. nalazio na listi deset najkomercijalnijih američkih glumaca.

Svojom pojavom Elvis je promijenio sve u 50-ima – muziku, modu, razmišljanja mladih. Spojio je country glazbu i r'n'b u novi rockabilly žanr iz kojeg se rodio rock'n'roll. 


Zadnji koncert održao je 1976. godine u Las Vegasu.

Ne propustite