MOŽDA I VI PRAVITE ISTU GREŠKU?! Svoje dijete sedmicama izgladnjivala. Nije znala da joj je sin gladan

Mame i bebe
MOŽDA I VI PRAVITE ISTU GREŠKU?! Svoje dijete sedmicama izgladnjivala. Nije znala da joj je sin gladan
.

Ispočetka me najviše plašio njegov konstantan plač, pa nisam obraćala pažnju na to da je počeo gubiti na težini. Zapravo, za to sam krivila vagu, a nisam reagirala ni kad sam već sama uočila da su mu ruke i noge prestale biti "bublaste".

Sve dok se vrijeme podoja nije počelo drastično skraćivati, a njegov plač postao konstanta. Tek sam tada progledala i zapitala se je li s mojim mlijekom sve u redu", priznala je, ali tek nakon što je njen danas osmomjesečni sin izašao iz životne opasnosti te se fino zaokružio.
   

Ovo je još jedna naučena lekcija da, ako svi znakovi ukazuju na to, treba prestati s dojenjem i bebi jednostavno ponuditi bočicu.

Da je to barem ranije shvatila mama Andrea Azzo, koja je skoro uništila zdravlje i život svog rođenog sina samo zato što nije bila svjesna da njeno mlijeko jednostavno nije dovoljno za njenog mališu.


"Kad beba puno plače, a znate da je jela, vidite po grudima da se mlijeko stvara i nestaje, teško je shvatiti u čemu je točno problem. Toliko sam dana provela tražeći odgovore zašto on stalno plače i nalazila svašta čime sam se tješila: možda su u pitanju zubi, možda je to samo faza vezana uz separacijsku anksioznost, možda je ovo ili ono, ali nigdje nisam dobila odgovor da beba možda plače jer je gladna", ispovjedila se ova mama nakon čega su njenu priču, kao upozorenje drugima, prenijeli mediji.

Kako je mama Andrea priznala, nakon što je problem riješen, a maleni se konačno zdravo udebljao: "Još uvijek noću znam plakati zbog svega. Imam osjećaj da trebam biti kažnjena zbog vlastite gluposti, tvrdoglavosti i naivnosti da samo ja znam što je dobro za moju bebu. Iako je naše dojenje krenulo jako dobro, mlijeko je nakon nekog vremena postalo sve slabije, da bi na koncu presušilo, a ja sam cijelo vrijeme mislila da je s dojkama sve u redu.

"Sramim se same sebe, ali ne želim o tome šutjeti kako i druge mame ne bi napravile istu grešku."

Ne propustite