KAKO JE MOGAO IZGOVORITI OVO: Okrutna šala princa Charlesa nakon rođenja njihovog sina slomila je princezino srce

Nostalgija
KAKO JE MOGAO IZGOVORITI OVO: Okrutna šala princa Charlesa nakon rođenja njihovog sina slomila je princezino srce
.

Novi dokumentarac o omiljenoj princezi otkrio je mračne detalje iz njenog života u Buckinghamskoj palači
Princezu Dianu obožavali su mnogi širom svijeta, a pogotovo njena dva sina William i Harry.

Iako svi znaju koliko je bila povezana sa svojim sinovima, možda do sada niste čuli ovaj detalj vezan uz Harryjevo rođenje. Naime, princ Charles očajnički je htio djevojčicu, pa je Diana sve do kraja trudnoće čuvala tajnu o tome da nosi dječaka.

Godinu dana nakon rođenja princa Williama, Diana je bila pod pritiskom kraljevske obitelji da rodi još jedno dijete. U septembru 1983. Buckinghamska palača je objavila da je princeza opet trudna, ali imala je spontani pobačaj. Početkom 1984. Charles i Diana otkrili su da ponovo očekuju dijete. Tokom teške trudnoće Lady Di je priznala prijateljima kako misli da nije stvorena za rađanje, ali da se na kraju sve ipak isplati.


U septembru te iste godine Diana je rodila dječaka, Henryja Charlesa Alberta Davida Mountbatten-Windsora, nakon 9 sati provedenih u rađaonici, bez ikakvih lijekova za ublažavanje boli. No ono što je princezu potreslo više od svega bio je Charlesov komentar nakon poroda.

"O bože, opet je dječak", izjavio je princ, kako je otkriveno u novom dokumentarcu o Diani. Njegov sljedeći komentar bio je još gori. "Uz to ima i crvenu kosu", razočarano je komentirao Charles, iako je poslije sve protumačio kao šalu.

Dianu je to jako povrijedilo jer, osim što je netom prije toga 9 sati provela rađajući, njen brat i sestra također imaju crvenu kosu koja je uobičajena u porodici Spencer.

Ne propustite