Rusi uhvatili skupinu terorista, HTJELI SU UBITI VLADIMIRA PUTINA!?

Svijet
Rusi uhvatili skupinu terorista, HTJELI SU UBITI VLADIMIRA PUTINA!?
.

Ruska je policija objavila kako su uhapsili teroriste koji su planirali izazvati sudar dva ekspresna vlaka te kamion pun eksploziva dovesti na proslavu kojoj je nazočio ruski predsjednik Vladimir Putin. Iako se sve odigralo krajem jula, detalji su u medije procurili tek nedavno.

Navodno je džihadistička ćelija koja djeluje na području Rusije planirala izvesti sabotažu na vlakovima koji voze kroz željezničku stanicu nedaleko od St. Peterburga. Plan im je bio izvesti napad za vrijeme održavanja Kupa Konfederacija koji se održavao prošli mjesec

Vlakovi su se trebali kretati brzinom od 300 kilometara na sat zbog čega bi vjerojatnost da se ova tragedija izbjegne bila nevjerojatno mala, gotovo nikakva.

No, čini se kako džihadisi nisu baš sve napravili kako su naumili. Naime, vlak je naišao na prepreku, ali se ništa nije dogodilo. Putnici koji su se u njemu nalazili nisu ništa primijetili, a zaposlenici željeznice morali su potpisati izjavu kako o incidentu neće govoriti sve dok FSB ne istraži što se tačno dogodilo.

Otkriveno je i da su imali još planova. Ukoliko bi im plan u kojem bi se sudarila dva brza vlaka propao, postojao je rezervni plan prema kojem bi kamion pun eksploziva odvezli u centar grada u kojem se tog dana održavala nogometna utakmica, kažu izvori iz FSB-a.

Napad je uspješno spriječen, a snimke koje je nedavno objavio FSB, pokazuju trenutak u kojem su naoružani agenti uhapsili sedam osumnjičenih za koje se tvrdi da su s područja srednje Azije.

Njihova imena i nacionalnosti nisu otkriveni.

 

Ne propustite