Zbog viška kilograma 2 godine je IZBJEGAVALA MUŽA, a sada svima poručuje ovo

Dobre priče
Zbog viška kilograma 2 godine je IZBJEGAVALA MUŽA, a sada svima poručuje ovo
.

Jedan komentar na kanalu blogerke Bisere bio je dovoljan da joj pokvari dan, noć i naredne dane. I taj komentar pogodio bi većinu žena, a hrabra Bisera riješila je da objasni zašto nikako ne smijemo da se potresamo na takve stvari. Komentar je glasio "debela si", a evo šta ona kaže na to.

zena-1
Djevojke, žene, djevojčice, muškarci. Svi vi. Danas vam pišem posebnu priču, najiskreniju…Priču koju sam morala prvo sebi ispričati, priču koju sam morala prvo ja razumjeti, priču koja me je umalo kostala psihičkog, fizičkog zdravlja, braka, druženja… Ma, svega!

Nedavno sam na Youtubu dobila vrlo ružan komentar: "Marš u sobu debela si! Ne snimaj dok ne smršas!"

Odrasla osoba je to napisala…

Kao i uvijek, obrisala sam komentar jer sve što je ružno, uvredljivo brišem i nastavila sam da čitam dalje. U prvim minutima te riječi mi nisu izlazile iz glave. Prošli su sati, noć, došlo je jutro a ja sam i dalje mislila o tom ružnom komentaru. Evo, i poslije par dana mislim o tome i pišem vam uz prvu jutarnju kaficu. Danas je dan da se na neke stvari stavi tačka i krene dalje! Dan kada ću vam pričati o mojim emocijama, problemima, tajnama koje nikada nikom nisam ispričala, o bolu koji sam proživljala i satima plakala,prenosi zena.blic. Pišem vam o danima kada sam mrzela sebe, mrzela toliko da se nedjeljama nisam ni ogledala u ogledalu.

Danas je dan kada od srca zahvaljujem osobi koja je napisala komentar. Pokrenula je u meni lavinu osjećanja, jačinu i nevjerovatnu inspiraciju.

zena-3
Imam 15 kg viška. Debela sam i dugo sam zbog toga bila strašno nesrećna. Poslije porođaja u nizu stesnih situacija ja sam se ugojila. Prije par godina sam saznala za problem zvani štitna žlijezda, faking hashimoto i još niz ostalih glupih zdravstvenih problema. Za ovu priču nebitno ali moram da spomenem. Činjenica je da 8 godina toliko mučim sebe raznim dijetama, izgladnjivanjima, pa prejedanjima, sve u cilju da bih bila srećnija. O Bože, kakva zabluda!

Imam divnu porodicu, sjajne prijatelje, radim posao koji volim, ljudi me vole… Uh, i ja sam godinama bila nesrećna!? Kako bih voljela da vratim vrijeme i da razmišljam kao sada.

Da se razumijemo, i dalje ću se truditi da smršam, ali ne zbog nekog tamo, ne zbog toga da bih bila srećnija, već zbog zdravlja i sebe. Samo ću sada ići polako, bez žurbe, totalno opušteno…

Naučila sam poslije duge emocionalne borbe da volim sebe, ovakvu kakva sam. Sa kilogramima, celulitom, svim manama.

Niko me od mojih najbližih zbog toga nije volio manje, ali moja nevoljnost, nezadovoljstvo, negativnost mogla je sve da uništi

Vraćajuci godine unazad, shvatam koliko sam toga propustila. Koliko lijepih trenutaka sam preskočila krijući se od drugih, od sebe… Evo, sve ću vam ispričati.

*Punih 6 godina nisam otišla na bazen, jezero, reku sa svojim prijateljima, djetetom, suprugom zato što sam debela! Ostajala sam kući uz neki glupi izgovor.

*Propustila sam rođendane, vjenčanja, bitne trenutke dragih osoba. Ostajala sam kući i tesila sebe opet glupim izgovorima!


*Dugo sam nosila samo crnu garderobu jer sam mislila da ce se u crnom manje vidjeti kilogrami.

(Btw situacija sa većim konfekcijskim brojevima u Srbiji je katastrofalna)

*Da li znate da sam još 2012. godine probala da snimam za YT ali sam prekinula zbog viška kilograma.

*Oduvijek sam željela da slikam svoje odjevne kombinacije (outfite), nisam zbog kilograma.

*Skoro dvije godine nisam imala nikakav, NIKAKAV kontakt sa mojim divnim suprugom. Toliko sam mrzela sebe da sam mislila da će me i on mrzeti. Da će prestati da me voli. Zbog kilograma!!! Umalo me nije sve to koštalo braka, jer kao što rekoh postala sam negativna, asocijalna.

Ja koja sam uvijek bila najduhovitija, nasmijana, pozitivna, sunce,  pretvarala sam se u mrak.

Gubila sam unutrašnju ljepotu, gubila sam sebe!

Ja sam konačno srećna, u svom nesavršenom tijelu sa svojim pozitivnim stavom. Nadam se da si i ti!

Ako nisi, nadam se da ćeš biti i da će ti ova moja priča pomoći.

Mogla bih da pišem do sutra ali mislim da sam sve rekla.

VOLIM VAS!

(biserabibi.com)

Ne propustite