DA LI STE ŽRTVA ZLOSTAVLJANJA U VEZI? Ovi 'suptilni' znakovi govore da jeste!

Zanimljivosti
DA LI STE ŽRTVA ZLOSTAVLJANJA U VEZI? Ovi 'suptilni' znakovi govore da jeste!
.

Ismijava li vas partner ili ignorira u društvu? Kontrolira li svaki vaš potez i način odijevanja? Ako ste odgovorili potvrdno, žrtva ste zlostavljanja u vezi. Zlostavljači znaju biti vrlo vješti u postizanju vašeg osjećaja krivnje za sve što krene po zlu.

 

Ismijava vas

Vaša se druga polovica voli rugati na vaš račun i često priča smiješne priče o vama pred drugima. Ako se uvrijedite, optužuje vas da nemate smisla za humor ili da ste preosjetljivi.

Prebacuje krivnju na vas

Osjećate se krivim ili posramljenim cijelo vrijeme, a ne znate zašto. Uvijek ste u stanju budnosti i koncentrirate se na to da ne učinite štogod loše kako vas partner ne bi kritizirao. Ironija je u tome da on može prebaciti krivnju na vas i za svoje loše postupke. Npr., napio se jer ste ga naživcirali ili je pod stresom zbog vas…

Iskupljuje se naveliko

Kada zlostavljač zna da je prešao granicu i vidi da vi ispitujete budućnost vaše veze, pripremite se za veliku gestu: ručak u luksuznom restoranu, zajedničko vikend-putovanje ili skup poklon. Problem ostaje neriješen, a on je time kupio vašu šutnju.

Izluđuje vas

Postupno shvaćate kako ono što vam govori ne drži vodu. Partner vam se čini proturječan. Prvo kaže jedno, a za nekoliko dana drugo. Moguće je i da niječe nešto što je rekao ili napravio, a vi se bistro sjećate svakog detalja. Tada počinjete sumnjati u sebe i svoje mentalno zdravlje

Ne propustite