Tito predvidio svoju smrt! ŠOKANTNA ISPOVIJEST TITOVOG FRIZERA: Rekao mi je, izgleda da ću umrijeti!

Nostalgija
Tito predvidio svoju smrt! ŠOKANTNA ISPOVIJEST TITOVOG FRIZERA: Rekao mi je, izgleda da ću umrijeti!
.

Muhamed Bajrić iz Srebrenice je davne 1960. godine stekao zanatsku diplomu, godinu prije redovnog roka te u petnaestoj godini života zasluženo dobio titulu najmlađeg kvalifikovanog radnika u bivšoj Jugoslaviji. Te godine napustio je rodni grad i preselio se u Sarajevo.

Naime, Bajrić je tokom svoje dugogodišnje karijere frizera za klijente imao brojne poznate ličnosti iz političkog, kulturnog i sportskog života bivše Jugoslavije. Neki od legendi koje su se našle na njegovoj frizerskoj stolici bili su Tito, Alija Izetbegović, Branko Mikulić, Safet Isović, Davorin Popović, Mirza Delibašić.

 

Prisjeća se razgovora s Titom kojeg je šišao 1969. godine, a koji ga je u kratkom razgovoru upitao odakle je i kako je postigao uspjeh u svom zanatu.

"Rekao sam da sam iz Srebrenice i da sam 1960. godine došao u Sarajevo. Kazao mi je da se tri puta spremao da ode u Srebrenicu u lovište i nije mu se dalo. "Izgleda da ću umrijeti, a neću obići tvoju Srebrenicu", prisjeća se Bajrić Titovih riječi.

 

Bajrić je učestovao na različitim takmičenjima i osvajao nagrade. Na takmičenju za najboljeg frizera Jugoslavije u Beogradu pokazao je svoje umijeće i osvojio prvo mjesto.

 

Poslije toga je nizao uspjeh za uspjehom, prvo na Evropskom prvenstvu frizera u Milanu gdje osvaja zlatnu medalju, a kao evropski prvak nastupa i na Svjetskom prvenstvu u Parizu.

 

Nakon uspjeha koji je ostvario u Parizu, trebalo je da putuje za Tokio, ali je nažalost zbog rata spriječen i kaže da žali za tim.

 

Vratio se 2005. godine u Srebrenicu. Frizerski zanat prenio je na više od 400 svojih učenika.

 

Ne propustite