NEĆAK POZNATOG POLITIČARA U VELIKIM PROBLEMIMA U Audiju A6 mu pronašli 15 kg marihuane

Region
NEĆAK POZNATOG POLITIČARA U VELIKIM PROBLEMIMA U Audiju A6 mu pronašli 15 kg marihuane
.

Kad ga je 10. aprila ove godine u 14.20 sati kod raskrižja sesvetske Međugorske i Krasnjanske ulice, ispred kafića 'Bulls' zaskočila policija u Audiju A6 splitskih oznaka, Josipu Kerumu (27), nećaku bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma nikako nije bilo svejedno jer je prevozio nepunih 15 kilograma marihuane pakirane u 15 paketa.

U međuvremenu je protiv njega podignuta optužnica koja je i potvrđena, te će mu uskoro na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu početi suđenje, jer istragom je utvrđeno da je Kerum, u ulozi dilera, travu dalje trebao preprodati na ilegalnom narko tržištu. Odakle je marihuanu nabavio, za istražitelje je i dalje nepoznanica, a tužiteljstvo za njega, osim osuđujuće sankcije traži, i da nadoknadi preko 11 hiljada kuna troškova za provedeno daktiloskopsko, toksikološko te biološko vještačenje.

Za razliku od Keruma koji je na ispitivanju šutio kao zaliven odnosno branio se šutnjom, a na ročištu za produljenje pritvora je objasnio da je 'redovni student radi čega ne može biti u radnom odnosu, ali da svake godine sezonski radi od maja do oktobra čime se uzdržava'.

Inače, Kerum do sad nije bio osuđivan, a prema riječima njegova odvjetnika, on je student sa završenim dodiplomskim studijem ekonomije te da ima upisan diplomski studij koji privodi kraju. Ujedno živi s ocem, a majka mu je umrla kad je imao samo 11 godina. Ne bi li već u startu izbjegao pritvor, njegov odvjetnik je proljetos predložio blažu mjeru tačnije 200 hiljada kuna jamstva koje bi uplatio njegov otac, međutim jamstvo je tada bilo odbijeno jer je Kerum, unatoč neosuđivanosti, 'pokazao visok stupanj kriminalne volje'. Policiji je, kad je zatečen, odbio otvoriti prtljažnik jer, kako im se tada povjerio, 'strahovao da mu prijatelj nije nešto podmetnuo'.

 

(Novi.ba/Jutarnji.hr)

Ne propustite