Saznajte sve pojedinosti o naplaćivanju video sadržaja na YouTubeu

Internet
Saznajte sve pojedinosti o naplaćivanju video sadržaja na YouTubeu
Google se priprema da u nekoliko narednih mjeseci počne naplaćivati gledanje video sadržaja.

Google se priprema da u nekoliko narednih mjeseci počne naplaćivati gledanje video sadržaja objavljenih na web platformi YouTube po mjesečnoj cijeni od oko 10 dolara, objavila je medijska mreža The Verge.

Još nije određeno ime novog servisa koji će pretplatnicima omogućavati gledanje video sadržaja bez reklama, kao i ubacivanje sadržaja u mobilne uređaje kako bi se mogli gledati bez priključivanja na internet.
 
Vlasnici kanala na YouTubeu će, također, moći nuditi određene sadržaje samo pretplatnicima, tako da će korisnici neke video sadržaje moći gledati samo ako plaćaju mjesečnu pretplatu.
 
Pored klasične pretplate za cijeli servis, bit će dostupne i niže pretplate za određene kategorije, poput muzike, sadržaja za djecu i druge.

Vlasnici kanala će, međutim, morati uvrstiti svoje sadržaje u pretplatničku ponudu, odnosno ako njihovi sadržaji ne budu dostupni pretplatnicima, YouTube će ih tretirati kao privatne.
 
Nakon uvođenja pretplate, YouTube će i dalje ostvarivati oko 45 posto zarade od reklama, ali će svojim partnerima davati i dio novca od pretplata, koji će zavisiti od vremena gledanja njihovih sadržaja i kanala.
 
Pretplata, naravno, neće biti obavezna, tako da će korisnici moći uživati u video sadržajima na YouTubeu kao i do sada, osim dijela sadržaja koji bi trebao biti rezervisan samo za pretplatnike.
 
Oni koji žele uživati u sadržaju bez prikazivanja reklama i da taj sadržaj instaliraju u mobilne uređaje, iako je pitanje koliko će se sadržaja moći ubacivati s obzirom na ograničen prostor u telefonima, morat će mjesečno plaćati oko 10 dolara.

Ne propustite