JUGOSLOVENSKA POP IKONA 80-TIH: Ovako danas izgleda žena koja je otpjevala 'DODIRNI MI KOLENA'

Nekad i Sad
JUGOSLOVENSKA POP IKONA 80-TIH: Ovako danas izgleda žena koja je otpjevala 'DODIRNI MI KOLENA'
.

Prva pjevačica popularne grupe Zana danas živi u sretnom braku u Kanadi, ima crvenu kratku kosu i odličnu liniju

Nekadašnji seks-simbol bivše Jugoslavije danas izgleda bolje nego ikad, ima kratku crvenu kosu, živi u sretnom braku u Kanadi i često putuje svijetom sa svojom kćerkom, koja neodoljivo podsjeća na nju.

Nimanijeva je javnosti postala poznata 1980. godine, kad se pojavila kao pjevačica grupe Zana, koju su osnovali klavijaturista Zoran Žika Živanović i gitarista Radovan Jovićević. Zana je bila bratanica političara tadašnje SFRJ Džavida Nimanija, a najveću slavu stekla je pjesmom „Dodirni mi kolena“, koju je izdao tadašnji „Jugoton“, a koja je postala evergrin, pa se i dan-danas sluša po diskotekama širom Balkana.

Godine 1985. napušta grupu i nastavlja solo karijeru, pa 1986. godine objavljuje album „Noćas pevam samo tebi“, nakon čega se povlači iz javnosti.

Kako saznajemo, Zana i njen suprug su zbog politike napustili Srbiju i preselili se u Kanadu. To je bilo u vrijeme početka rata na prostoru bivše SFRJ, što je uticalo na pjevačicu i njenu porodicu, pa su odlučili da život nastave u inostranstvu.

Na sljedećoj stranici otkrijte kako izgleda Zana Nimani danas..

 

Ne propustite