TEŠKA NESREĆA: Poginula kontroverzna ukrajinska političarka

Svijet
TEŠKA NESREĆA:  Poginula kontroverzna ukrajinska političarka
.

Jučer se dogodila saobraćajna nesreća između Maslenice i Posedarja u kojoj je život je izgubila bivša zastupnica u ukrajinskom parlamentu Irina Berežnaja.

 

U Mercedesu koji je jučer oko 1.30 ujutro pokupio stup na autocesti poginuo je i bugarski državljanin, a ozlijeđena je 8.godišnja djevojčica za koju se pretpostavlja da je Berežnajina kćer. Djevojčica je, pišu ukrajinski mediji, sjedila na zadnjem sjedalu i bila vezana te je zadobila samo lakše ozljede.

Potvrda smrti

Da je u automobilu zaista bila ukrajinska političarka potvrdila je i njena kolegica Elena Bondarenko na svom Facebook profilu.

"Da, istina je. Ira je u raju", napisala je Bondarenko, prenosi Ukropnews24.

Berežnajinu smrt potvrdila je i bivša ministrica pravosuđa Olena Lukash.

"Sjećat ćemo se Irine Berežnaja, zastupnice u dva saziva Vrhovne Rade, šestog i sedmog. Bila je članica Partije regija i Radine pravosudne komisije. Berežnaja je imala 36 godine", rekla je bivša ministrica.

Proruska ljepotica

Irina Berežnaja borila se protiv ukrajinskih vojnih operacija na istoku zemlje i zalagala se za prava stanovnika Donbasa. Od listopada 2007. godine bila je članica Partije regija i proruski orijentirana. Politički protivnici prozivali su je, između ostaloga, i zbog ljubavnih veza s bivšim vlastodršcima u Ukrajini. Proglašavana je najljepšom ženom koja sjedi u parlamentu Ukrajine.

Ne propustite