Roditelji mladog odbojkaša u šoku: OVO JE UZROK SMRTI MALOG LUKE?

Region
Roditelji mladog odbojkaša u šoku: OVO JE UZROK SMRTI MALOG LUKE?
.

Iako se zvanični rezultati obdukcije očekuju tek krajem nedjelje, najvjerovatniji uzrok smrti dječaka Luke Milinkovića (13), koji se utopio u moru kod Brača, jeste srčani udar, saznaje "Blic".

Prema nezvaničnim informacijama koje potiču od ljudi upućenih u istragu smrti mladog perspektivnog sportiste i sina proslavljenog odbojkaša Markosa Milinkovića, tinejdžer je prije smrti igrao košarku na jednom od terena kraj mora. Nakon toga je uskočio u more, kada je, prema informacijama koje su inspektori dobili od ljekara koji su pokušali da ga ožive, vjerovatno doživio fatalni infarkt. Smrt je vjerovatno izazvala nagla promjena temperature tijela u kontaktu s vodom.

Podsjećamo, dječak je preminuo prošle subote, prvog dana ljetovanja na koje je otišao s majkom Jelenom. Njegovo beživotno tijelo su iz mora kod  Brač izvukli kupači.

Kako se saznaje od prijatelja porodice Milinković, tijelo dječaka bi da danas bude transportirano za Novi Sad.

- Jelena i dalje jedva priča. Nekolicina prijatelja i članova porodice je s njom i pomažu joj da prebrodi ovaj užas. Kako mi je rekla, čekaju samo još jedan papir iz naše ambasade da bi mogli da organiziraju transport tijela pokojnog Luke u Srbiju - rekao je za "Blic" jedan prijatelj porodice Milinković.

Ne propustite