I TO SE DESILO: Vrućina iskrivila šine pa se voz morao vratiti u stanicu! IZBJEGNUTA TRAGEDIJA!

Region
I TO SE DESILO: Vrućina iskrivila šine pa se voz morao vratiti u stanicu! IZBJEGNUTA TRAGEDIJA!
.

Kako vreli tropski dani utiču na okolinu, pokazao je današnji, potpuno neskvakidašnji primer na pruzi Kraljevo – Kosovska Mitrovica. Od vreline sunca, djelovi čeličnih železničkih šina su se iskrivili!

Da ni metal, ni čelik nisu otporni na ekstremno visoke temperature najbolje pokazuje nesvakidašnja, gotovo bizarna situacija koja se dogodila danas na pružnom pravcu Kraljevo - Kosovska Mitrovica. Naime, na tom potezu, i to na nekoliko lokacija, vrelina je iskrivila dijelove železničkih šina, pišu Večernje novosti.


Već poslije pola sata voz morao vratiti u stanicu u Mataruškoj Banji i putovanje nastavi tek poslije dva i po sata, kada su kvarovi na šinama otklonjeni, piše BLIC.

- Nije ovo ništa novo, kada upekne „zvijezda“ i čelik se savija. Mašinovođa je primijetio da su se šine izvitoperile i vratio voz u najbližu stanicu. Na teren su ubrzo izašli šinski radnici kako bi zamenili iskrivljene i zavarili nove dijelove – kaže jedan od radnika na željeznici.

Sve do varošice Ušće voz će se iz bezbednosnih razloga kretati najbrže 30 kilometara na sat, a nadležne službe će detaljno pregledati prugu.

Ne propustite