Konkurs za najbolje plaćeni ljetni posao - zarada 25 000 KM!

Dobre priče
Konkurs za najbolje plaćeni ljetni posao - zarada 25 000 KM!
Djevojka iz Bergena u Norveškoj Katrine Arntzen Andersen (24) je jedan od deset kandidata koji se natječu da bi dobili najbolje plaćeni ljetni posao.

Djevojka iz Bergena, u Norveškoj, Katrine Arntzen Andersen (24) je jedan od deset kandidata koji se natječu da bi dobili najbolje plaćeni ljetni posao.

Već petu godinu Adecco Search & Select najavljuje odabir osoblja za najbolje plaćeni ljetni posao, a odabrani kandidat će raditi kao predsjednik uprave ove poznate kompanije.

Katrine Arntzen Andersen iz Bergena je jedan od deset studenata koji sudjeluju u završnom krugu. 5500 mladih se prijavilo za taj posao.

„Mjesečna plaća od 100.000 NOK ( oko 25 000 KM) mi ništa ne znači. Ako ja pobijedim, to je divna prilika da naučim šta međunarodna kompanija znači“, kaže za NRK.

„Ako budem izabrana za predsjednicu uprave uvesti ću tortu petkom. Zaposlenici moraju dobiti priliku da uživaju malo!“, rekla je Katrine.

Svi kandidati su morali poslati uz biografiju i promotivni video o sebi u kome se predstavljaju kao najbolji za ovu poziciju, a sigurno je konkurencija jaka jer se radi o najpopularnijem i najbolje plaćenom ljetnom poslu u Norveškoj.

 

Ne propustite