OČAJNA UDOVICA DŽIHADISTA: U bijegu iz pakla spriječio je vlastiti 12-godišnji sin!

Svijet
OČAJNA UDOVICA  DŽIHADISTA: U bijegu iz pakla spriječio je vlastiti 12-godišnji sin!
.

Sally Jones udovica je britanskog džihadista koja se nalazi na Pentagonovoj ‘kill listi’. Jones se, nakon što joj je suprug Junaid Hussein ubijen u napadu dronom, očajnički želi vratiti u Ujedinjeno Kraljevstvo, no to nije baš tako jednostavno.

Trenutno se koalicijske snage pripremaju se za napad na Rakku, a 50-godišnja bivša punk-rockerica i udovica džihadista tzv. Islamske države, Sally Jones, čini sve da pobjegne nazad kući. U tome ju je spriječio, iako zvuči nevjerovatno, sin Jo-Jo, radikalizirani 12-godišnjak koji se u potpunosti posvetio ciljevima ISIS-a i odbija otići, piše Daily Mail.

Vjeruje se kako se Jo-Jo pojavljuje u jednom od uznemirujućih snimki ubojstva zatočenog kurdskog borca prošle godine. U videu koji traje devet minuta prikazani su dječaci, uključujući i plavookog dječaka za kojeg se vjeruje da je Jo-Jo, kako strijeljaju zarobljene.

Regrutirala desetke žena

Vjeruje se kako je Jones u ISIS putem društvenih mreža namamila na desetke žena. Otkako je pobjegla iz Velike Britanije, Jones je objavila niz jezivih prijetnji na društvenim mrežama. Pozirala je s automatskom puškom AK-47 odjevena u crno i sakrivene kose.

Nakon što joj je suprug ubijen, Jones je primala mjesečnu plaću od 520 funti te bonus od 200 funti zbog činjenice da je supruga mućenika. 

Ne propustite