LEGENDA JE VJEČNA: 6 godina kako nas je napustio Ljubiša Stojanović Luis! Kad god čujemo ove njegove pjesme ne možemo da ne pustimo suzu! (VIDEO)

Nostalgicno
LEGENDA JE VJEČNA: 6 godina kako nas je napustio Ljubiša Stojanović Luis! Kad god čujemo ove njegove pjesme ne možemo da ne pustimo suzu! (VIDEO)
.

Ljubiša Stojanović je rođen u Leskovcu 25. juna 1952. godine, a svoj nadimak Luis dobio je sa devet godina, zbog odlične interpretacije pjesama Luisa Amstronga. Muzikom je profesionalno počeo da se bavi sa 18 godina, da bi svoj prvi album “Ne kuni me, ne ruži me, majko” objavio deset godina kasnije.

Luis je tragično nastradao u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Feketić u 4.30 ujutru.

Iza njega je ostala supruga Silvana i šestoro djece − Mićo, Marko, Andrej, Sergij, Maja i Ela Mita. Milioni širom stare Jugoslavije pamti ga po originalnom stajlingu i prepoznatljivom muzičkom pravcu.

 

Po završetku osnovne škole prelazi u Niš, gdje se upisuje u srednju muzičku školu, Odsjek solo pjevanje i teorija. Od 1969. godine je član Niškog udruženja zabavne i džez muzike.

Po okončanju srednje muzičke škole upisuje Fakultet muzičkih umjetnosti u Beogradu, gdje pored pjevanja studira i tonski slog sa aranžiranjem i folklorom.
Među prvima počinje da spaja džez sa prepoznatljivim zvucima folklora svoje zemlje. U septembru 1980. godine snima svoju prvu ploču koja dostiže dijamantski tiraž. Četiri godine kasnije snima svoju drugu ploču pod nazivom “Duda”, koja dostiže platinasti tiraž, i u oktobru iste godine izbija na prvo mjesto jugoslovenske liste popularnosti.

 

Tvorac je mnogobrojnih hitova među kojima su “Dunjo moja“, “Sve se osim tuge deli“, “Obriši suze, mala moja”, “Ciganski san“, “Opa, opa“, “Slike u oku“… Zajedno sa srpskim bendom “Flamingosi” pobjedio je na Beoviziji 2006. godine sa pjesmom “Ludi letnji ples“.

 

 

Uz ove njegove pjesme plačemo i dan-danas!

Dunjo moja, poslušajte je:

-------->>>>>

Ne propustite